Γκιρτζίκης: «Επιλογή κι ευθύνη του Καραγκούνη ο Μαρκαριάν»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015, 15:48
Γκιρτζίκης: «Επιλογή κι ευθύνη του Καραγκούνη ο Μαρκαριάν»
Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μας ποδοσφαίρου από τον Σέρχιο Μαρκαριάν, τονίζοντας ότι ο Ουρουγουανός αποτελεί εισήγηση του Γιώργου Καραγκούνη, που επωμίζεται και την ευθύνη της επιλογής του.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτό το θέμα ταλάνισε για αρκετό καιρό την ΕΠΟ. Ήταν ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό κι έπρεπε να καταλήξουμε κάπου στην εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση που βρισκόμαστε. Ένας προπονητής που αναλαμβάνει σήμερα την Εθνική, αναλαμβάνει κι ένα ρίσκο, μια δύσκολη κατάσταση να διαχειριστεί κι έχει μπροστά του ένα πολύ κρίσιμο ματς, με την Ουγγαρία στις 29 Μαρτίου» ανέφερε αρχικά στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας και συνέχισε:

«Ο κ. Καραγκούνης είχε αναλάβει από τον προηγούμενο πρόεδρο αυτή την ευθύνη να κάνει επαφές και μας πρότεινε τον κύριο Μαρκαριάν. Μας είπε ότι είναι ο καταλληλότερος αυτή τη στιγμή. Αν είχαμε κάτι άλλο να αντιμετωπίσουμε από την αρχή των προκριματικών, ίσως να είχε κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή όμως κρίνει πως είναι ο καταλληλότερος και η ευθύνη της επιλογής είναι δική του.

Με όλα όσα μας ανέλυσε κι αφού έγινε μια διαπραγμάτευση επανειλημμένη, όπως για το οικονομικό, συμφωνήσαμε. Το συμβούλιο έμεινε ικανοποιημένο, αναπτύξαμε όλα τα σημεία και προχωρήσαμε στην ομόφωνη απόφαση για να δώσουμε στον προπονητή το ελεύθερο για να κάνει το καλύτερο και να έχουμε την επιτυχία που θέλουμε όλοι».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015, 15:55