Η Εθνική Νέων ξεκινά την Πέμπτη την προσπάθειά της στα προκριματικά του Euro U21 2021-23, με τον πρώτο της αγώνα στον 4ο όμιλο της προκριματικής φάσης που φέρει αντίπαλο την Κύπρο στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Γκούμας καλείται να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην πρόκριση, έχοντας στα χέρια του ένα ρόστερ με αρκετούς νέους παίκτες να πλαισιώνουν τους παλαιότερους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θεσσαλός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη νέα Εθνική Ελπίδων και την προσπάθεια που ξεκινά ανήμερα της Εθνικής εορτής, με αφετηρία την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Το πάντρεμα νέων με παλιότερους είναι οπωσδήποτε το βασικό στοίχημα για την Εθνική. Έχουν έρθει παιδιά με πολύ ταλέντο, ενώ και όσοι έμειναν από την προηγούμενη φουρνιά, έχουν πλέον τις εμπειρίες για το πώς λειτουργεί και τι επιδιώκει η Εθνική Ελπίδων», υπογράμμισε ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004.

«Δεν είναι εύκολο να πετύχουμε τη συνοχή που θέλουμε -και σαφέστατα δεν μπορεί αυτό να γίνει από την πρώτη μέρα, την πρώτη συγκέντρωση. Χρειάζεται χρόνος και τα αποτελέσματα θα φαίνονται όσο περνά ο καιρός, όσο προπονούμαστε και δίνουμε παιχνίδια, ώστε να λειτουργήσουμε σιγά-σιγά ως ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε δυνατότητες να τα πάμε καλά», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισήμαινε ο κ. Γκούμας, «ακόμη κι αν η απόκτηση της συνοχής έχει τον δρόμο της, τα παιχνίδια στην έδρα της με αντιπάλους στα μέτρα της, πρέπει να τα κερδίζει μια καλή ομάδα που κοιτάζει ψηλά. Κι εμείς έχουμε ξεκάθαρο στόχο, αφού θέλουμε η διαδρομή μας στον όμιλο να καταλήξει στην κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης, με σκοπό βέβαια την πρόκρισή μας στην τελική φάση».

Για να καταλήξει: «Η U21 φυσικά προετοιμάζει παίκτες για την Εθνική Ανδρών, όμως έχει και η ίδια τη δική της οντότητα ως ομάδα και θέλει να σημειώνει νίκες και επιτυχίες. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα και θα επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Οι Μπότος και Γ. Χριστόπουλος ένοιωσαν κάποιες στην απογευματινή προπόνηση και η κατάστασή τους θα εκτιμηθεί την Τετάρτη (24/3).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης