Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη συνάντηση Γραμμένου-Αυγενάκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 16:54
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη συνάντηση Γραμμένου-Αυγενάκη

Αμετακίνητη παραμένει η ΕΠΟ στο ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών της, μετά και τη σημερινή (31/8) συνάντηση του προέδρου της, Βαγγέλη Γραμμένου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Αν και ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι οι αρχαιρεσίες στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία -όπως και σε όλες τις ομοσπονδίες- θα πρέπει να γίνουν το τελευταίο δίμηνο του έτους (όπως προβλέπεται στο άρθρο 143 του ν. 4714/2020), ο κ. Γραμμένος επισήμανε από την πλευρά του ότι ο ορισμός των εκλογών για τις 9 Οκτωβρίου έγινε στις 27/7, με απόλυτη συμμόρφωση στο τότε ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ επανέλαβε «... την αταλάντευτη θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για διενέργεια των εκλογών της Ομοσπονδίας με απόλυτο σεβασμό στο υπάρχον καταστατικό της πλαίσιο και με απόλυτη προσήλωση στο Αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου και την Αυτονομία του Αθλητικού Κινήματος».

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΠΟ για τη συνάντηση αναφέρει τα εξής:

«Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελ. Αυγενάκη είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, σε υλοποίηση σχετικής προτροπής των FIFA και UEFA, όπως αυτή περιλαμβάνεται στην επιστολή τους της 18ης Αυγούστου 2020, αναφορικά με την Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο., η οποία έχει οριστεί για την 9η Οκτωβρίου 2020.

Ο κ. Γραμμένος υπογράμμισε στον κ. Αυγενάκη ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη στις 27 Ιουλίου 2020 με την θετική ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (16-1) και με απόλυτη συμμόρφωση προς τις διατάξεις, τόσο του ισχύοντος καταστατικού της Ομοσπονδίας, όσο και του νομοθετικού πλαισίου για τον Αθλητισμό, όπως αυτό ίσχυε στη χώρα εκείνη την περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. επανέλαβε επίσης τη ρητή θέση των FIFA και UEFA στην επιστολή της 18ης Αυγούστου 2020 να "συζητηθεί με τις αρχές η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της Ε.Π.Ο. σε πλήρη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο της Ε.Π.Ο και με σεβασμό στην ανεξαρτησία της Ε.Π.Ο.", καθώς και για την αταλάντευτη θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για διενέργεια των εκλογών της Ομοσπονδίας με απόλυτο σεβασμό στο υπάρχον καταστατικό της πλαίσιο και με απόλυτη προσήλωση στο Αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου και την Αυτονομία του Αθλητικού Κινήματος.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε τον κ. Γραμμένο για τη δέσμευση των FIFA/UEFA πως η "Ολιστική Μελέτη" για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτάσεις από βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, πρόκειται να παραδοθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 17:05