Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CAF) επιβεβαίωσε ότι το Κύπελλο Εθνών της «Μαύρης Ηπείρου», που είναι προγραμματισμένο από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί κανονικά στο Καμερούν, παρά τις επίμονες φήμες για αναβολή ή ακύρωση λόγω της πανδημίας.

«Στις 9 Ιανουαρίου θα έρθω να δω (τον εναρκτήριο αγώνα μεταξύ του Καμερούν και της Μπουρκίνα Φάσο)», είπε ο Πατρίς Μοτσέπε στους δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση με τον αρχηγό του κράτους του Καμερούν, Πολ Μπίγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η παραλλαγή “Όμικρον” είναι μια μεγάλη πρόκληση», τόνισε ο Μοτσέπε και διαβεβαίωσε ότι «κανείς δεν θα γίνει δεκτός σε αγώνες χωρίς τεστ», ενώ οι διοργανωτές είχαν ήδη ανακοινώσει την απαίτηση εμβολίων κι εξετάσεων για την είσοδο στα γήπεδα.

Ο πρόεδρος της CAF εξέδωσε δήλωση στον Τύπο μαζί με τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Καμερούν, πρώην επιθετικό της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ, Σαμουέλ Ετό. «Θα είμαι κι εγώ εκεί για να παραδώσω το τρόπαιο», συνέχισε ο Μοτσέπε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) απείλησε να μην στείλει τους διεθνείς παίκτες στο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών, ανησυχώντας για το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης, στο πλαίσιο της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε απάντηση, η κυβέρνηση του Καμερούν και η CAF αποκάλυψαν το πλαίσιο υγείας, που βασίζεται σε τεστ κι εμβόλια. Ωστόσο, η ECA τόνισε πάνω απ΄ όλα τον κίνδυνο μεγαλύτερης από το αναμενόμενο απουσίας των παικτών, λόγω «καραντίνας και ταξιδιωτικών περιορισμών» που συνδέονται ειδικά με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Τις τελευταίες ημέρες, οι φήμες για πιθανή ακύρωση ή νέα αναβολή του τουρνουά έγιναν όλο και πιο επίμονες. Η διοργάνωση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2021, είχε ήδη αναβληθεί για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης