«Έχοντας παίξει στη Βαλένθια ήταν κάτι τρομερό, δεν υπήρχαν έλεγχοι, ήταν χαλαροί. Τώρα είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων». Ο Αλεχάντρο Γκόμες μίλησε έξω απ’ τα δόντια στην αργεντίνικη εφημερίδα «Olè» για την αγωνία που έζησε, λόγω του κορωνοϊού, στις δύο αναμετρήσεις της Αταλάντα με τις «νυχτερίδες», για τη φάση των «16» του Champions League.

«Η δραματική κατάσταση στο Μπέργκαμο νομίζω ότι οφείλεται επίσης και στον πρώτο αγώνα, στο “Σαν Σίρο”. Στο Μιλάνο υπήρχαν 45 χιλιάδες πολίτες από μια πόλη (Μπέργκαμο) που έχει 120 χιλιάδες κατοίκους. Ένας από τους “μολυσμένους” (Γκαγιά) είχε παίξει εναντίον μας. Τώρα, περιμένουμε να δούμε αν κάποιος από εμάς παρουσιάζει συμπτώματα», υπογράμμισε ο βραχύσωμος άσος της ιταλικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο αρχηγός της Αταλάντα παραδέχθηκε ότι πήρε την κατάσταση «ελαφρά» στην αρχή. «Θεωρήσαμε ότι ήταν απλώς μια άλλη ίωση. Μόνο με τους νεκρούς κατανοήσαμε ότι δεν ήταν έτσι. Ο στρατός μετέφερε τα φέρετρα επειδή δεν υπάρχουν πια θέσεις στα νεκροταφεία. Είναι φοβερό», ανέφερε.

Ο Γκόμες αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε επαφή με τους συμπατριώτες Ντιμπάλα (Γιουβέντους) και Πετσέλα (Φιορεντίνα), αμφότεροι θετικοί στον Covid-19 και προέτρεψε τους Αργεντινούς να μένουν στα σπίτια τους. «Είναι ήδη ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη και επέβαλαν τις απαγορεύσεις γρήγορα, για να αποφευχθεί η εξάπλωση. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να είναι υπεύθυνος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης