Η ΕΠΟ ζητεί τη διαγραφή Μαλάτου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016, 22:11
Η ΕΠΟ ζητεί τη διαγραφή Μαλάτου

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά της νομιμότητας της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος, ο οποίος θα ζητήσει προσωρινή διαταγή για να οριστεί νέα προσωρινή διοίκηση στην Ομοσπονδία.

Η ΕΠΟ δεν έμεινε αδρανής σε αυτή την ενέργεια και ζήτησε από σωματείο «Ηράκλειο Αθλητική Ένωση», στο οποίο ο Μαλάτος είναι μέλος, να τον διαγράψει έως αύριο, καθώς αν δεν το πράξει τότε η ΕΠΟ θα διαγράψει το σωματείο. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται το μπλοκάρισμα της προσφυγής, καθώς αν ο προσφεύγων πάψει να είναι μέλος του Αστέρα στερείται έννομου συμφέροντος.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή θα καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας «Eurostar» για το θέμα των οφειλών (ταξιδιωτικές υπηρεσίες), εξαιτίας του οποίου έχουν κατασχεθεί οι εταιρικοί λογαριασμοί της Ομοσπονδίας, ενώ ενημέρωσε ότι στην ΕΠΟ επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για τη χορήγηση πιστοποιητικού στις διεθνείς διοργανώσεις στην ΠΑΕ Πανιώνιος. Ένεκα τούτου η UEFA ζήτησε την αντικατάσταση όλων των μελών της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής. Ακόμη, η εταιρεία Deloitte θα αναλάβει να κάνει διαχειριστικό έλεγχο στην Ομοσπονδία, ενώ αποφασίστηκε η διεύρυνση των πινάκων διαιτησίας.

Η ανακοίνωση:

«Η Ε.Π.Ο., με ομόφωνη απόφαση των μελών της ΠΔΕ, θα καταθέσει για την υπόθεση "Eurostar" μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς και αγωγή κατά της εταιρείας Eurostar (Travel Plan). Ο φάκελος της υπόθεσης θα παραπεμφθεί άμεσα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Aνατίθεται στον δικηγόρο κ. Δ. Αναστασόπουλο η περεταίρω νομική υποστήριξη της Ε.Π.Ο. στην αντιδικία με την εταιρεία "Eurostar".

Σε εφαρμογή του άρθρου 15, παράγραφοι β., γ., και δ. του καταστατικού της Ε.Π.Ο. αποβάλλεται από την δύναμη της Ομοσπονδίας το σωματείο "Ηράκλειο Αθλητική Ένωση" που εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής. Το εν λόγω σωματείο χρησιμοποιήθηκε σε προσφυγή κατά της Ομοσπονδίας στην τακτική δικαιοσύνη, κατά παράβαση καταστατικών διατάξεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση της ΠΔΕ θα ανακληθεί σε επόμενη συνεδρίαση, εφόσον το σωματείο διαγράψει από το μητρώο του ως αύριο 02.12.2016 και ώρα 14.00 το μέλος του που προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια. Η απόφαση θα κοινοποιηθεί σήμερα στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών για περεταίρω ενέργειες.

Ανατίθεται στον διεθνή οίκο Deloitte ο διαχειριστικός έλεγχος της ΕΠΟ για τα έτη 2015 και 2016. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί και για προηγούμενες χρήσεις με την ολοκλήρωση του έργου αυτού.

Η UEFA επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΕΠΟ λόγω της εσφαλμένης χορήγησης αδείας συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις 2016-17 στην ΠΑΕ Πανιώνιος. Η άδεια συμμετοχής χορηγήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης, σε αντίθεση με την εισήγηση του Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ κ. Δημητρίου. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητά από την ΠΔΕ την άμεση αντικατάσταση όλων των μελών της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής. Η ΠΔΕ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση άμεσα και θα λάβει κάθε μέτρο προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Ανατίθεται στον δικηγόρο κ. Σπύρο Κλαδά η περεταίρω νομική υποστήριξη της ΕΠΟ στην παράσταση πολιτικής αγωγής για την υπόθεση της "κάρτας υγείας". Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή επιβεβαίωσε και πάλι την προσήλωσή της στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΠΟ και την επιβολή των αρχών της χρηστής διοίκησης και της νομιμότητας, υλοποιώντας την αρχή της FIFA και της UEFA για πλήρη διαφάνεια.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η διεύρυνση των πινάκων διαιτησίας, μετά από εισήγηση της Κ.Ε.Δ. και απόφαση της FIFA. Στη Super League θα περιλαμβάνονται έως 35 διαιτητές, 70 βοηθοί και 40 παρατηρητές. Στη Footbal lLeague θα περιλαμβάνονται έως 85 διαιτητές, 150 βοηθοί και 100 παρατηρητές. Στην Γ΄ Εθνική θα περιλαμβάνονται έως 160 διαιτητές, 260 βοηθοί και 150 παρατηρητές. Η σχετική αλλαγή του κανονισμού έχει ήδη εγκριθεί από την ΠΔΕ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016, 22:14