Οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε διετία απασχολούν έντονα τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Υπάρχουν απόψεις υπέρ και κατά ενός τέτοιου ενδεχόμενου απ΄ όλους τους συναρμόδιους φορείς και η FIFA αποφάσισε να «συμβουλευθεί» τις ομοσπονδίες σε όλον τον κόσμο, με αντικείμενο συζήτησης μία πιθανή αλλαγή στο διεθνές πρόγραμμα, τόσο για τις εθνικές ομάδες ανδρών, όσο και των γυναικών, που ολοκληρώνονται το 2023 και το 2024.

Η FIFA προτίθεται να οργανώσει ένα φόρουμ για εποικοδομητικές ανταλλαγές σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των φιλάθλων, και ανυπομονεί να συζητήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υπάρχει θετική εξέλιξη για τις ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματα, που υποστήριξαν τους συλλόγους που αρνούνται να «απελευθερώσουν» τους διεθνείς τους, ιδίως λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς παρατηρείται ευρεία συναίνεση στο ποδόσφαιρο σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης και βελτίωσης του διεθνούς προγράμματος αγώνων.

Μετά τις προσκλήσεις που εστάλησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου σε ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων όλων των συνομοσπονδιών, θα οργανωθούν ευρύτερες συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες. Ήδη δημιουργήθηκαν τεχνικές συμβουλευτικές ομάδες, υπό την ηγεσία του Αρσέν Βενγκέρ, διευθυντή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA και της Τζίλ Έλις, η οποία οδήγησε δις, από τον πάγκο, την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, στην κατάκτηση του Μουντιάλ (2015, 2019).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης