Η Λιόν κάνει έφεση ζητώντας επιστροφή στη δράση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, 16:38
Η Λιόν κάνει έφεση ζητώντας επιστροφή στη δράση

Η Ολιμπίκ Λιόν, αντίπαλος της Γιουβέντους στο Champions League, ζήτησε αναθεώρηση της απόφασης να διακοπεί οριστικά η εφετινή περίοδος στο γαλλικό πρωτάθλημα.

«Πώς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όλοι οι γαλλικοί σύλλογοι θα είναι σε θέση να τελειώσουν τη χρονιά χωρίς να αποτύχουν; Πώς μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους αντιπάλους μας στο εξωτερικό, οι οποίοι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, έχουν επιλέξει να περιμένουν προσεκτικά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματός τους;», αναρωτήθηκε ο σύλλογος.

«Πώς να αποφύγουμε το χάσμα της διεύρυνσης μεταξύ του γαλλικού ποδοσφαίρου και όλων των άλλων μεγάλων χωρών της Ευρώπης;».

Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν-Μισέλ Ολάς, διαφωνεί εδώ και καιρό με την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης και της ποδοσφαιρικής ηγεσίας να τερματίσουν τη σεζόν, στο όνομα των κινδύνων για την υγεία που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.

Η Ligue 1 είναι το μόνο μεγάλο ανδρικό πρωτάθλημα από τα πέντε κορυφαία της Ευρώπης που αποφάσισε να μην συνεχίσει. Η γερμανική Μπουντεσλίγκα αναμένεται να ξαναρχίσει στις 16 Μαΐου, ενώ η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και η Ισπανική La Liga επίσης σχεδιάζουν επανεκκίνηση, σε άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία, ενώ η ιταλική Serie A είναι πιο αβέβαιη.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, 16:39