Το ESPN επέλεξε τους καλύτερους 100. Πρόκειται για την ετήσια λίστα του με τους καλύτερους παίκτες και προπονητές στον κόσμο το 2019, όπως έκανε και στις προηγούμενες σεζόν.

Ο κατάλογος, περιλαμβάνει μία δεκάδα από παίκτες (90 συνολικά) χωρισμένοι ανά… γραμμή γηπέδου (άμυνα, κέντρο, επίθεση) αλλά και τους δέκα κορυφαίους προπονητές, από τους οποίος μετά από ψηφοφορία θα επιλεγούν οι 11 παίκτες και ο καλύτερος τεχνικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το ESPN, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι κυριαρχούν στον σχετικό κατάλογο.

Για να συγκεντρώσουν την λίστα αυτή, πάνω από 40 εμπειρογνώμονες του ESPN σε όλο τον κόσμο, ξεχώρισαν έναν προκαταρκτικό κατάλογο περίπου 250 παικτών και προπονητών για να διαλέξουν τελικά τους 10 κορυφαίους σε κάθε θέση.

Η ψηφοφορία έγινε ανά θέση, με σύστημα 4-3-3 και οι ειδικοί ψήφισαν για τους 10 κορυφαίους σε κάθε κατηγορία. Οι θέσεις των παικτών: τερματοφύλακας, αμυντικοί δεξιά, αριστερά και κεντρικοί, μέσοι, επιθετικός μέσος, επιθετικός, κεντρικός επιθετικός, εξτρέμ και φυσικά οι προπονητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι στην λίστα των 10 υποψηφίων του ESPN για καλύτερος προπονητής, βρίσκεται ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος εχθές απολύθηκε από την Τότεναμ, όχι όμως και ο διάδοχός του Ζοσέ Μουρίνιο.

Μαζί με τον Αργεντινό προπονητή βρίσκονται επίσης: Σάρι (Γιουβέντους), Μπελμαντί (Αλγερία), Γκαγιάρδο (Ρίβερ Πλέιτ), Αντσελότι (Νάπολι), Αλέγκρι (χωρίς ομάδα), Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Τεν Χαγκ (Άγιαξ), Γκουαρντιόλα (Μάντσεστερ Σίτι), Κλοπ (Λίβερπουλ).

Μέχρι τώρα στην ψηφοφορία προηγούνται: Όμπλακ (44%), Καρμπαχάλ (35%), Ζόρντι Άλμπα (52%), Φαν Ντάικ (55%) και Σέρχιο Ράμος (33%), Ντε Γιονγκ (34%) και Κασεμίρο (25%), Ντε Μπρόινε (44%), Μέσι (66%), Μπενζεμά (34%), Μανέ (33%), ενώ στους προπονητές προηγείται ο Κλοπ (62%).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης