Οι Νοτιοκορεάτες επέστρεψαν από τη Β. Κορέα: «Ήταν σαν πόλεμος»

Οι Νοτιοκορεάτες επέστρεψαν από τη Β. Κορέα: «Ήταν σαν πόλεμος»

Με τη λέξη «πόλεμος» περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της νοτιοκορεατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τσόι Γιουνγκ Ιλ, την απίστευτη εμπειρία που έζησε στη γειτονική Βόρεια Κορέα η αποστολή της εθνικής ομάδας.

Όπως είναι γνωστό, την Τρίτη 15/10 οι δύο γείτονες, που σε «τεχνικό επίπεδο» βρίσκονται σε πόλεμο από το 1953, αναμετρήθηκαν για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, σ΄ έναν αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες. Η συνάντηση που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα, δεδομένου πως ήταν η πρώτη φορά μετά το 1990 κι έναν φιλικό αγώνα που η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, φιλοξένησε ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δύο χωρών.

«Περιμέναμε 50.000 θεατές και αντ΄ αυτού, προς έκπληξη όλων, δεν υπήρχαν φίλαθλοι στο γήπεδο. Οι θύρες δεν άνοιξαν ποτέ. Αιφνιδιαστήκαμε, όπως οι παίκτες και ο προπονητής» πρόσθεσε ο Νοτιοκορεάτης παράγοντας, επιστρέφοντας το πρωί μαζί με την αποστολή στην πατρίδα. Όταν, μάλιστα, ο Τσόι ρώτησε έναν Βορειοκορεάτη συνάδελφό του για ποιον λόγο δεν πήγε κανείς στο στάδιο «Kim Il-sung», πήρε την απάντηση πως «μάλλον δεν ήθελαν να δουν τον αγώνα».

Οι Βορειοκορεάτες έδωσαν άδεια μόνο στις ιστοσελίδες της FIFA και της ασιατικής συνομοσπονδίας, προκειμένου να μεταδώσουν σε πραγματικό χρόνο τους σκόρερ, τις συνθέσεις, τις κάρτες και τις αλλαγές παικτών.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που συνάντησαν στη Βόρεια Κορέα είναι οι δηλώσεις του αρχηγού της Εθνικής και «αστέρα» της Τότεναμ -εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Champions League- Σον Χέουνγκ Μιν: «Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός. Είναι κατόρθωμα ότι επιστρέψαμε χωρίς να τραυματιστούμε. Οι Βορειοκορεάτες έπαιξαν αντιαθλητικά».

Παρά τον ιστορικό χαρακτήρα που είχε η αναμέτρηση των δύο ομάδων, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) μετέδωσε την είδηση με μόνο μία φράση: «Ο αγώνας της επίθεσης και της αντεπίθεσης τελείωσε με ισοπαλία». Πιο... καυστική, η καθημερινή εφημερίδα της Νότιας Κορέας «Joongang Daily», η οποία έγραψε: «Ίσως θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη Βόρεια Κορέα, που επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές μας να επιστρέψουν στο σπίτι τους ασφαλείς και υγιείς».

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 10:30