Του Ανδρέα Αθανασούλη

Μία φουρνιά νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών… σιγοψήνεται στο πρωτάθλημα της Super League. Κάποιοι από αυτούς πρωταγωνιστούν ήδη, άλλοι μετρούν τα πρώτα τους ενενηντάλεπτα και άλλοι απλώς συμπληρώνουν τα ρόστερ, έχοντας καταγράψει ολιγόλεπτες συμμετοχές στις αναμετρήσεις των ομάδων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για 45 Έλληνες παίκτες κάτω των 21 ετών που αποτελούν τη nouvelle vague του ελληνικού ποδοσφαίρου και συμβολίζουν τις ελπίδες και το μέλλον των φιλάθλων που… διψούν για το ντόπιο στοιχείο και επιθυμούν να δουν εκ νέου την Εθνική ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Με εκκρεμότητα πέντε αγώνες που αναβλήθηκαν, το πρώτο μισό της φετινής σεζόν ολοκληρώθηκε και άπαντες κάνουν το πρώτο… ταμείο, καταγράφοντας τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα των ομάδων με στόχο την καλύτερη απόδοση στο δεύτερο μισό, όπου θα κριθούν ο τίτλος, η έξοδος στην Ευρώπη, αλλά και η παραμονή στη Super League.  

Με βάση τα λεπτά συμμετοχής, την απόδοση, την επιδραστικότητα και τη δυναμική για το μέλλον καταγράφουμε τη νέα γενιά των μικρών Ελλήνων σχηματίζοντας την καλύτερη ενδεκάδα, τους παίκτες που μπορούν να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή «ζεστοί» για να μπουν στο γήπεδο, αλλά και τους υπόλοιπους που ήδη έχουν γράψει το όνομά τους στα φύλλα αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλύτερη ενδεκάδα

Με το 4-3-1-2 χτίζεται η βασική ενδεκάδα, στην οποία υπάρχουν δύο αστερίσκοι. Ο πρώτος αφορά στα σέντερ μπακ και το δίλημμα Κωνσταντόπουλος ή Διαμαντής και ο δεύτερος στη μεσαία γραμμή, με τον Μπαλογιάννη να παίρνει τελικά φανέλα βασικού, αν και στο σύστημα λείπει… ένα καθαρόαιμο δεξί εξτρέμ. Με βάση τα λεπτά συμμετοχής ο Κωνσταντόπουλος του Παναιτωλικού κερδίζει τη φανέλα βασικού έναντι του πιο έμπειρου Διαμαντή, ο οποίος μετρά φέτος 961 λεπτά. Όσο για τον Μπαλογιάννη, με 421 λεπτά κερδίζει τους Μαχαίρα (ΑΕΚ), Τσιγγάρα (ΠΑΟΚ) και Γρίβα (ΟΦΗ). 

O Σιαμπάνης επιλέχθηκε κάτω από τα δοκάρια. Οι Ζαγαρίτης, Μιχαηλίδης, Κωνσταντόπουλος και Λιάβας καλύπτουν την αμυντική τετράδα από αριστερά προς τα δεξιά, ενώ στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Τσιγγάρας, Αλεξανδρόπουλος και Μπαλογιάννης. Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Τζόλης και επιθετικό δίδυμο οι Δουβίκας και Πινάκας.

Αναλυτικά:

Τερματοφύλακας

Μάριος Σιαμπάνης – Άρης (21 ετών)

Θέση: Τερματοφύλακας

Στατιστικά

Συμμετοχές: 5 στη Super League (450 λεπτά)

Κίτρινες κάρτες: 1

Ο τερματοφύλακας του Άρη μετακόμισε το καλοκαίρι στους «κίτρινους», καθώς στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να λάβει συμμετοχή. Το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση με τις κατηγορίες δωροδοκίας και από τότε έχασε τη θέση του βασικού, καθώς δεν αγωνίστηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο ματς με τον ΟΦΗ που ακολούθησε. Πριν από αυτό ο Σιαμπάνης από τρίτος κίπερ στο ξεκίνημα της σεζόν πήρε τη φανέλα βασικού και έπαιξε με επιτυχία σε 5 ματς (450 λεπτά). Δεν δέχθηκε γκολ στις νίκες με τον Αστέρα Τρίπολης (1-0 εντός), Παναιτωλικό (1-0 εκτός) και ΑΕΛ (3-0 εκτός), ενώ αγωνίστηκε στην ήττα από τον Ολυμπιακό (1-2 εντός) και στο ισόπαλο 2-2 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Αμυντικοί

Βασίλης Ζαγαρίτης – Παναθηναϊκός (19 ετών)

Θέση: Αριστερό μπακ

Στατιστικά

Συμμετοχές: 9 (1) στη Super League (814 λεπτά)

Ασίστ: 1

Κίτρινες κάρτες: 3

Ο νεαρός αμυντικός του Παναθηναϊκού ξεκίνησε τη σεζόν ως τρίτη επιλογή, καθώς αρχικά ο Ντάνι Πογιάτος υπολόγιζε τους Χουάνκαρ και Χατζηθεοδωρίδη για το αριστερό άκρο. Πήρε την πρώτη του συμμετοχή φέτος μπαίνοντας ως αλλαγή στο 86ο λεπτό στο ματς με τον Αστέρα (ήττα με 1-0 στην Τρίπολη), δεν έπαιξε κόντρα σε Λάρισα (1-1, εκτός) και Άρη (0-1, εντός), όμως στη συνέχεια μέτρησε εννέα συνεχόμενα ενενηντάλεπτα και ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες στα περισσότερα παιχνίδια. Μάλιστα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μοίρασε και ασίστ στον Κουρμπέλη (νίκη 2-1, εκτός). Στο τελευταίο ματς, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-1), έμεινε στον πάγκο από τον Λάζλο Μπόλονι.

Γιάννης Μιχαηλίδης – ΠΑΟΚ (20 ετών)

Θέση: Κεντρικός αμυντικός

Στατιστικά

Συμμετοχές

8 (1) στη Super League (714 λεπτά)

4 στα προκριματικά του Champions League (360 λεπτά)

1 στους ομίλους του Europa League (90 λεπτά)

Συνολικά: 13 (1) (1.164 λεπτά)

Κίτρινες κάρτες: 5

Βασικός και αναντικατάστατος έχει γίνει ο Γιάννης Μιχαηλίδης στον ΠΑΟΚ. Ο 20χρονος, που άρχισε να παίρνει λεπτά συμμετοχής από την περσινή σεζόν, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του ΠΑΟΚ, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αγωνίζεται σε μία θέση όπου παραδοσιακά η χώρα μας βγάζει και εξάγει καλούς παίκτες και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Εκτός από την ευχέρειά του στα αμυντικά καθήκοντα, ξέρει μπάλα και έχει καλά πόδια, εκτελώντας και στημένες φάσεις. Έχει κληθεί ήδη στην Εθνική ομάδα από τον Τζον Φαν’τ Σιπ και έχει αγωνιστεί στα φιλικά απέναντι στην Κύπρο και την Αυστρία.

Απόστολος Κωνσταντόπουλος – Παναιτωλικός (18 ετών)

Θέση: Κεντρικός αμυντικός

Στατιστικά

Συμμετοχές: 12 στη Super League (1.068 λεπτά)

Κίτρινες κάρτες: 1

Ο Απόστολος Κωνσταντόπουλος σε ηλικία 18 ετών έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι ουσιαστικά στην πρώτη του χρονιά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς μέτρησε και πέρυσι λίγες συμμετοχές στα πλέι άουτ της Super League. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας του Αγρινίου και προορίζεται για να στηρίξει την προσπάθεια του Παναιτωλικού να παραμείνει στη Super League. Φέτος έχει αγωνιστεί 12 φορές βασικός και αναντικατάστατος, ενώ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο (1-1) έμεινε στον πάγκο για να παίξει ο πιο έμπειρος Καρασαλίδης. Έχει ήδη κάνει τα δικά του ρεκόρ, καθώς από την προηγούμενη περίοδο είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, ο νεότερος που σκόραρε στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά και ο νεότερος στην ιστορία του Παναιτωλικού στην κατηγορία!

Γιώργος Λιάβας – Παναιτωλικός (19 ετών)

Θέση: Κεντρικός αμυντικός – Δεξιός αμυντικός

Στατιστικά

Συμμετοχές: 13 στη Super League (1.161 λεπτά)

Κίτρινες κάρτες: 2

Ο Γιώργος Λιάβας αποτελεί επί της ουσίας το δίδυμο του Απόστολου Κωνσταντόπουλου στη γραμμή άμυνας του Παναιτωλικού και οι δυο τους αγωνίζονται βασικοί είτε στον σχηματισμό με δύο κεντρικούς αμυντικούς, είτε στην τριάδα. Μαζί θωρακίζουν με μεγάλη αποτελεσματικότητα την άμυνα της ομάδας του Αγρινίου και το μέλλον τούς ανήκει. Ο Λιάβας έχει αγωνιστεί φέτος σε όλα τα παιχνίδια και αντικαταστάθηκε μία φορά στην ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Εννέα φορές έχει παίξει ως κεντρικός αμυντικός και 4 ως δεξιό μπακ. Φέτος διανύει την τρίτη «γεμάτη» σεζόν, καθώς από το 2018 μετράει συνολικά 56 συμμετοχές στη Super League και το Κύπελλο Ελλάδας, που μεταφράζονται σε περίπου 4.000 αγωνιστικά λεπτά. Φυσικά προέρχεται επίσης από τα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού.

Μέσοι

Άγγελος Τσιγγάρας – Παναιτωλικός (21 ετών)

Θέση: Αμυντικός μέσος

Στατιστικά

Συμμετοχές: 9 (4) στη Super League (811 λεπτά)

Κίτρινες κάρτες: 1

Ο Έλληνας αμυντικός μέσος είναι ο τρίτος των νεαρών παικτών του Παναιτωλικού που αποτελούν μέρος του βασικού κορμού της ομάδας του Αγρινίου. Έχει παίξει και στα 13 φετινά παιχνίδια στη Super League. Τις 9 φορές ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και τέσσερις αγωνίστηκε ως αλλαγή, ενώ έχει βγάλει τρία γεμάτα ενενηντάλεπτα. Όπως και ο Λιάβας, διανύει την τρίτη του χρονιά στον Παναιτωλικό και προερχόμενος από την ακαδημία έχει καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Συνολικά μετράει 59 συμμετοχές σε κύπελλο και πρωτάθλημα, που μεταφράζεται σε 3.500 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. 

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος – Παναθηναϊκός (19 ετών)

Θέση: Αμυντικός μέσος – Κεντρικός μέσος

Στατιστικά

Συμμετοχές: 6 (4) στη Super League (492 λεπτά)

Κίτρινες κάρτες: 2

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μαζί με τον Βασίλη Ζαγαρίτη είναι οι δύο νέοι παίκτες του Παναθηναϊκού που την φετινή σεζόν έχουν αποσπάσει το πιο θετικά σχόλια. Στη δεύτερη χρονιά του στην πρώτη ομάδα, ο μέσος των «πράσινων» έχει ήδη πάρει περισσότερες ευκαιρίες από πέρυσι και τις έχει αξιοποιήσει, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Λάζλο Μπόλονι. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ατρόμητο Χαλανδρίου και μετακόμισε το 2012 στον Παναθηναϊκό. Στην πρώτη ομάδα τον ανέβασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και έκτοτε προσπαθεί να βρει τον δρόμο προς την ενδεκάδα των «πράσινων». Φέτος είχε καλή απόδοση στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ μπήκε στο τέλος στο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Από τις έξι φορές που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα έβγαλε όλο το ενενηντάλεπτο μόνο στο ματς με τον Παναιτωλικό (2-1, εντός), ενώ τέσσερις φορές πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή.

Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης – ΟΦΗ (21 ετών)

Θέση: Κεντρικός μέσος

Στατιστικά

Συμμετοχές: 5 (3) στη Super League (421 λεπτά)

Κίτρινες κάρτες: 1

Ο νεαρός μέσος προέρχεται από τα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ. Πέρυσι παραχωρήθηκε δανεικός στον Βόλο και φέτος μετακόμισε στον ΟΦΗ ως ελεύθερος, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» όμως να διατηρεί οψιόν επαναγοράς με ένα ποσό κοντά στα 100.000 ευρώ. Φέτος έχει ξεκινήσει 5 φορές βασικός με την ομάδα της Κρήτης, ενώ μετρά ακόμα 3 συμμετοχές προερχόμενος από τον πάγκο. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Πάμπλο Γκαρσία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τον επαναφέρει στην Τούμπα, όπως έκανε και με τον Αμρ Ουάρντα. Με τον ΠΑΟΚ έχει μετρήσει μία συμμετοχή στο Κύπελλο, ενώ πέρυσι στον Βόλο «έγραψε» 26 συμμετοχές. Πρόκειται για έναν παίκτη που είναι διεθνής με τις «μικρές» εθνικές της Ελλάδας και έχει την προοπτική να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Χρήστος Τζόλης – ΠΑΟΚ (18 ετών)

Θέση: Αριστερός εξτρέμ

Στατιστικά

Συμμετοχές – Γκολ – Ασίστ

9 (3) στη Super League (779 λεπτά)

3 γκολ – 2 ασίστ

Κίτρινες κάρτες: 1

4 στα προκριματικά του Champions League (338 λεπτά)

2 γκολ – 1 ασίστ

3 (2) στους ομίλους του Europa League (254 λεπτά)

3 γκολ – 2 ασίστ

Συνολικά: 16 (5) (1.371 λεπτά)

8 γκολ – 5 ασίστ

Αναμφισβήτητα ο Χρήστος Τζόλης είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου εν γένει. Εμφανίστηκε στην περσινή σεζόν σε ηλικία 17 ετών και κατέπληξε τους πάντες. Το ίδιο κάνει και φέτος, καθώς από τα προκριματικά του Champions League χάρισε προκρίσεις στον ΠΑΟΚ, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και φυσικά είναι βασικό μέλος της αρχικής ενδεκάδας. Ήδη τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 21 παιχνίδια και μετράει 8 γκολ και 5 ασίστ, σκοράροντας κατά μέσο όρο κάθε 171 λεπτά. Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 2002 στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Τζόλης εντάχθηκε σε ηλικία 8 ετών (το 2010) στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, προερχόμενος από τη Δόξα Πενταλόφου. Είναι ήδη διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Μετρά 6 γκολ σε 9 ματς με την Εθνική Κ17, με τη φανέλα της οποίας μάλιστα πέτυχε δύο πολύ σημαντικά γκολ κόντρα στο Κόσοβο και οδήγησε στην πρόκριση την Εθνική μας ομάδα στο Euro 2019 κάτω των 17 ετών. Παράλληλα έχει ήδη 3 συμμετοχές με την Εθνική Κ19. Το μέλλον του ανήκει και αποτελεί την πιο μεγάλη ελπίδα για να μπορέσει η Εθνική να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Επιθετικοί

Τάσος Δουβίκας – Βόλος ΝΠΣ (21 ετών)

Θέση: Επιθετικός

Στατιστικά

Συμμετοχές: 13 στη Super League (1.153 λεπτά)

5 γκολ – 2 ασίστ

Κίτρινες κάρτες: 1

Ο Έλληνας φορ διανύει την τέταρτη σεζόν του σε επαγγελματικό επίπεδο. Μετά από τρία χρόνια στο Αστέρα Τρίπολης, το καλοκαίρι μετακόμισε στον Βόλο και κατευθείαν πήρε φανέλα βασικού. Φέτος έχει σκοράρει 5 φορές στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας σε μισή σεζόν τα 4 γκολ που είχε πετύχει συνολικά με τους Αρκάδες. Παράλληλα μετράει και δύο ασίστ, συμμετέχοντας σχεδόν στα μισά γκολ που έχουν πετύχει φέτος οι Βολιώτες. Έχει μπει στις λίστες των μεγάλων ελληνικών ομάδων, ενώ ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ τον έχει αποκτήσει ήδη με προοπτική να τον εντάξει στο ρόστερ του το καλοκαίρι, αφήνοντάς τον να ολοκληρώσει τη χρονιά στον Βόλο με τη μορφή δανεισμού. Είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων και πλέον μένει να δείξει τη σταθερότητα που απαιτείται για να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Δημήτρης Πινακάς – ΑΕΛ (19 ετών)

Θέση: Επιθετικός – περιφερειακός επιθετικός

Στατιστικά

Συμμετοχές: 7 (4) στη Super League (667 λεπτά)

5 γκολ

Πρόκειται για έναν από τους παίκτες που έχουν προσελκύσει τα βλέμματα με την απόδοσή του και την ικανότητά του να βρίσκει δίχτυα τη φετινή σεζόν. Με 5 γκολ σε 11 ματς, είναι στη λίστα με τους πρώτες σκόρερ της Super League πίσω από τους Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός, 11 γκολ), Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης, 8 γκολ), Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ, 7 γκολ), Μασούρα (Ολυμπιακός, 6 γκολ) και Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ, 6 γκολ). Όπως και ο Δουβίκας, είναι επίσης ένας παίκτης που έχει μπει στις μεταγραφικές λίστες των μεγάλων ελληνικών ομάδων. Μάλιστα το γκολ που σημείωσε στο «Γ. Καραϊσκάκης» (στην ήττα με 5-1 από τον Ολυμπιακό) ανέβασε αρκετά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Σκόραρε επίσης κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Βόλο, ενώ δύο γκολ σημείωσε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ΑΕΛ.

Με φόρα από τον πάγκο

Εκτός από τους πρώτους έντεκα που επιλέχθηκαν για να συνθέσουν το βασικό σχήμα της nouvelle vague της Super League, ακόμα 7 ποδοσφαιριστές έχουν ξεχωρίσει στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν.

Στη θέση του τερματοφύλακα o Κωνσταντίνος Τζολάκης (Ολυμπιακός, 18 ετών) έχει δείξει ήδη τις ικανότητές του. Αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, κρατώντας το μηδέν και χαρίζοντας το τρόπαιο στον Ολυμπιακό, ενώ έπαιξε στο 3-0 επί του Αστέρα και στο 1-1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

Για την άμυνα αξιόπιστη λύση αποτελεί ο Απόστολος Διαμαντής (ΟΦΗ, κεντρικός αμυντικός, 20 ετών). Έντεκα φορές βασικός φέτος (961 λεπτά) διανύει τη δεύτερη γεμάτη σεζόν του, ενώ πέρυσι έπαιξε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ στον Βόλο.

Ο Λευτέρης Λύρατζης του ΠΑΟΚ (δεξί μπακ, 20 ετών) έμεινε φέτος στο ρόστερ της ομάδας και έδωσε λύσεις είτε ως δεξιός μπακ, είτε ως αριστερός μπακ δύο φορές που κλήθηκε να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν στον «Δικέφαλο του Βορρά» σε πρωτάθλημα και Europa League.

Ακόμα ένας παίκτης της ακαδημίας του ΠΑΟΚ είναι ο Θεοχάρης Τσιγγάρας (αμυντικός μέσος, 20 ετών). Μετράει φέτος επτά συμμετοχές (322 λεπτά), έχοντας πάρει 3 φορές τη φανέλα του βασικού.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας της ΑΕΚ (αριστερό εξτρέμ, 20 ετών) είναι ο παίκτης που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Ένωσης. Τον εμπιστεύτηκε ο Μάσιμο Καρέρα και ο νεαρός τον δικαίωσε. Φέτος μετράει 10 συμμετοχές (328 λεπτά, 4 φορές βασικός) με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Φρίξος Γρίβας (μέσος, 20 ετών) μας συστήθηκε την περσινή σεζόν με τη φανέλα του Πανιώνιου. Το καλοκαίρι μετακόμισε στον ΟΦΗ και μετράει 9 συμμετοχές (393 λεπτά), έχοντας παίξει 4 φορές βασικός.

Παίκτης που φαίνεται να πιστεύει ο Γιώργος Σίμος στον ΟΦΗ είναι ο Αλέξανδρος Γκαργκατζαλίδης (επιθετικός, 20 ετών). Ακόμα ένα προϊόν της ακαδημίας του ΠΑΟΚ, μετακόμισε το καλοκαίρι στην Κρήτη. Πέρυσι είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Ξάνθη και φέτος μετράει 7 συμμετοχές (150 λεπτά), μία ως βασικός, χωρίς να έχει βρει ακόμη δίχτυα.

Οι… τριψήφιοι

Πέντε ακόμα ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών έχουν καταφέρει τη φετινή σεζόν να πάρουν χρόνο συμμετοχής πάνω από 100 λεπτά. Ο Ζήσης Χατζηστραβός (επιθετικός μέσος, 21 ετών), προερχόμενος από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, μετράει 4 συμμετοχές (182 λεπτά) με τη Λαμία. Με επτά συμμετοχές (165 λεπτά) και μία φορά βασικός τρέχει ο Δημήτρης Σερπέζης (μέσος, 19 ετών) του Παναθηναϊκού. Δύο παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αλέξανδρος Λώλης (αριστερός μέσος, 18 ετών) και Άγγελος Λιάσος (αμυντικός μέσος, 20 ετών), έχουν πάρει φέτος τις ευκαιρίες τους από τον Αργύρη Γιαννίκη. Προέρχονται και οι δύο από τα τμήματα υποδομής των Ηπειρωτών και έχουν 6 συμμετοχές, μπαίνοντας από μία φορά στο αρχικό σχήμα. Ο Λώλης μετράει 151 λεπτά και ο Λιάσος 126. Τέλος ο Γεράσιμος Μήτογλου (κεντρικός αμυντικός, 21 ετών) έχει παίξει τρεις φορές (104 λεπτά) με τον Βόλο, ξεκινώντας δύο φορές βασικός. Πρόκειται για τον αδερφό του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Ντίνου Μήτογλου.

Στο φύλλο αγώνα

Εκτός από τις 23… ελπίδες για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Εθνικής ομάδας, ακόμα 22 παίκτες κάτω των 21 ετών έχουν «γράψει» φέτος συμμετοχές στη Super League.

Στον Άρη έχουν παίξει οι Πέτρος Μπαγκαλιάνης (κεντρικός αμυντικός, 19 ετών), Κωνσταντίνος Χατζηπιρπιρίδης (εξτρέμ, 19 ετών) και Πέτρος Μπακουτσής (μέσος, 19 ετών).

Δύο ακόμα ελπιδοφόροι παίκτες του ΠΑΟΚ, που έχουμε δει έστω και λίγο φέτος, είναι οι Γιώργος Κούτσιας (επιθετικός, 16 ετών) και Γιώργος Βρακάς (επιθετικός μέσος, 19 ετών).

Συμμετοχή για την ΑΕΚ έχει γράψει ο Φοίβος Μπότος (μέσος, 20 ετών), ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στους Γκόου Αχέντ Ιγκλς της Ολλανδίας μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Για τον Παναθηναϊκό παίκτες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον είναι οι Δημήτρης Εμμανουηλίδης (επιθετικός μέσος, επιθετικός, 20 ετών), Φώτης Ιωαννίδης (επιθετικός, 20 ετών) και Δημήτρης Καραγιάννης (κεντρικός αμυντικός, 19 ετών).

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει στις τάξεις του τον Γιώργο Αντζουλά (κεντρικός αμυντικός, 20 ετών) και τον Παναγιώτη Τζίμα (επιθετικός μέσος, 19 ετών).

Περισσότερο χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρουν στο μέλλον για τον ΟΦΗ οι Γιώργος Σουρνάκης (μέσος, 21 ετών) και Βαγγέλης Νοικοκυράκης (εξτρέμ, 19 ετών).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει στο ρόστερ του τον Γιώργο Δούμτση (μέσος, εξτρέμ, 20 ετών), που επίσης προέρχεται από τα τμήματα υποδομή του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΛ χρησιμοποίησε στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ματς με τον Ολυμπιακό, τους Αλέξανδρο Χαλάτση (επιθετικός μέσος, 20 ετών), Νίκο Γκοτζαμανίδη (κεντρικός αμυντικός, 19 ετών), Ορέστη Γρηγορόπουλο (δεξί μπακ, 20 ετών), Γιώργο Ζαχαράκη (επιθετικός, 19 ετών) και Απόστολο Κουτσιανούλη (επιθετικός, 19 ετών).

Τέλος η Λαμία έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Βασίλη Κωστίκα (αριστερός μέσος, 21 ετών), Ανέστη Βλαχομήτρο (επιθετικός, 19 ετών) και Κωνσταντίνο Νικολόπουλο (επιθετικός μέσος, 21 ετών).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης