Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Super League και όλων των ομάδων με το «Χαμόγελο του Παιδιού», ακόμα μία πρωτοβουλία της διοργανώτριας αρχής αξιοποιεί τη δυναμική του ποδοσφαίρου, ως του πλέον δημοφιλούς αθλήματος στη χώρα μας και ευαισθητοποιεί την κοινωνία.

Με αφορμή την αυριανή (25/5) Παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά, οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της Super League στέλνουν μέσω ενός βίντεο, μήνυμα αλληλεγγύης, σεβασμού, αλλά και αρωγής στις έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων συνανθρώπων μας, μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, του MISSING ALERT APP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προηγμένη αυτή εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν, σε πραγματικό χρόνο, στις έρευνες, αλλά και να προστατεύσουν αγαπημένα τους πρόσωπα, παιδιά καθώς κι ενήλικες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης, διευρύνοντας έτσι τον κοινωνικό κύκλο αλληλεγγύης.

Κατεβάζοντας το app στο κινητό τους, οι χρήστες μπορούν:

Να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τις τρέχουσες εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων καθώς και για την εξέλιξή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να βοηθούν το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας πληροφορίες για κάποια υπόθεση, όπου και αν βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, μέσω chat ή τηλεφώνου.

Nα κάνουν αναζήτηση περιστατικών εξαφάνισης βάσει διαφορετικών κριτηρίων (πχ. ημερομηνία εξαφάνισης, απόστασης από τους ίδιους).

Να κοινοποιούν περιστατικά εξαφάνισης, μέσω των προσωπικών τους social media, κινητοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και άλλους εθελοντές.

Να προστατεύουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους -μέσω του app- ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Την εφαρμογή διαχειρίζεται αποκλειστικά η εξειδικευμένη ομάδα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία διοχετεύει τις πληροφορίες των χρηστών στην ΕΛ.ΑΣ καθώς και σε άλλους θεσμικούς συναρμόδιους φορείς για τη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης στην Ελλάδα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης