Η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA) ανακοίνωσε σήμερα (25/4) τη διεξαγωγή μιας ειδικής γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 6-7 Ιουνίου στη Μάλτα και η οποία «θα επικεντρωθεί σε διαβουλεύσεις σχετικά με το θέμα των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA μετά το 2024».

Στη διάρκεια αυτής της συνέλευσης τα μέλη της ECA «θα συζητήσουν και θα μοιραστούν απόψεις που είναι θεμελιώδεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετά το 2024 και γύρω από τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων θα επιδιώξει να συνεργαστεί με την UEFA για να συνεχίσει την εξέλιξη των διασυλλογικών διοργανώσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη γενική συνέλευση είναι το αν «περισσότερο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι καλύτερο για το παιχνίδι» και «ένα πυραμιδικό σύστημα πανευρωπαϊκής λίγκας με συνέχεια για ευκαιρία για τους συλλόγους να “μεγαλώσουν” και να εξελιχθούν μέσα από αυτό το σύστημα», καθώς επίσης και «ενίσχυση της κινητικότητας και του δυναμισμού σε όλο το σύστημα μέσω προσεκτικά εφαρμοζόμενης ανόδου και υποβιβασμού».

Στην ανακοίνωση της ECA δεν διευκρινίζεται αν αυτό το πυραμιδικό σύστημα θα είναι ξεχωριστό από τα εθνικά πρωταθλήματα ή με ποιο τρόπο θα γίνεται η επιλογή των ομάδων που θα μετέχουν σε αυτό. Όμως, άλλα δύο θέματα, στα οποία γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση, είναι «μια περιεκτική πλατφόρμα για όλους τους συλλόγους με βάση την αθλητική αξιοκρατία, όχι το ιστορικό προνόμιο» και η «προσπάθεια διατήρησης της συνύπαρξης με τα εγχώρια πρωταθλήματα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης