Γ. Βασιλειάδης: «Οι φορείς του ποδοσφαίρου θα κληθούν να δώσουν τις εξετάσεις τους»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, 18:55
Γ. Βασιλειάδης: «Οι φορείς του ποδοσφαίρου θα κληθούν να δώσουν τις εξετάσεις τους»
Θέματα σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), ρυθμίζει εκ νέου τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Με την τροπολογία, «για τη σύγκληση και λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται κατ΄ εξαίρεση οι διατάξεις του καταστατικού της». Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, κατόπιν της καταστατικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ στις 30.6.2017 και της εναρμόνισης του καταστατικού της με την ελληνική νομοθεσία και τους κανονισμούς των διεθνών ομοσπονδιών FIFA και UEFA, η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία για την ανάδειξη της φυσικής ηγεσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ.

Εισάγουμε την τροπολογία ούτως ώστε να μπούμε στην τελική ευθεία για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βασιλειάδης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πνευματική ιδιοκτησία και επισήμανε τα αποτελέσματα της γενικής καταστατικής συνέλευσης της ΕΠΟ και η επαναφορά στις καταστατικές αρχές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι ικανή συνθήκη ώστε να «προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα».

 «Πλέον ρυθμίζεται ότι για τη ποδοσφαιρική ομοσπονδία, οι γενικές συνελεύσεις και αρχαιρεσίες της γίνονται με βάση τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο καταστατικό της», είπε και τόνισε ότι στις 30 Ιουνίου στη γενική καταστατική συνέλευση, με την παρουσία της FIFA και της UEFA, ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις και πέρασαν στο καταστατικό διατάξεις για τις οποίες η ελληνική πολιτεία έδινε μια μάχη εδώ και δεκαετίες για να συμπεριληφθούν.

«Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε ιδιαίτερα όταν κατορθώνουμε να λέμε ότι ένα ελληνικό νομικό πρόσωπο, διέπεται από τον ελληνικό νόμο, αλλά αυτό ήταν το ζητούμενο όλα αυτά τα χρόνια, και πλέον με τη συνεργασία και των διεθνών συνομοσπονδιών, αυτό γίνεται πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Με την ελπίδα και τη βεβαιότητα που μας δίνει ο νόμος ο οποίος πλέον απαγορεύει σε υπόδικους και καταδικασμένους να είναι στο τιμόνι μιας αθλητικής ομοσπονδίας, με τις αλλαγές όλες που κατοχυρώνουν τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και πλέον είναι στο καταστατικό της ΕΠΟ, με την εναρμόνιση με τα διεθνή κείμενα των συνομοσπονδιών του ποδοσφαίρου, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Το πρώτο βήμα γίνεται. Το επόμενο διάστημα οι ίδιοι οι φορείς του ποδοσφαίρου θα κληθούν να δώσουν τις εξετάσεις τους αλλά εκεί πέρα με τη συνεργασία της πολιτείας και των συνομοσπονδιών, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για μια καλύτερη μέρα», είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε ότι πλέον περνάμε σε φάση κανονικότητας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, 19:03