Ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ισόπαλο 0-0 ανάμεσα στην Βοσνία και την Ελλάδα στη Ζένιτσα τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Παράλληλα, απάντησε στις δηλώσεις του Μπαζντάρεβιτς για «βρώμικο» παιχνίδι, ενώ ρωτήθηκε και για το επεισόδιο με τον Γιαννιώτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι είδαμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Δυο ομάδες που πάλευαν για κάθε μέτρο στο γήπεδο. Και οι δυο ομάδες τα πήγαν καλά. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο η Βοσνία ήταν καλύτερη από την ομάδα μου στο επιθετικό κομμάτι. Ιδίως στα στημένα. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα και μέχρι το 80′ ήμασταν καλύτεροι από τη Βοσνία, είχαμε δυο μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Στη συνέχεια ήμασταν λίγο τυχεροί καθώς ο τερματοφύλακας μας έκανε μερικές σπουδαίες αποκρούσεις. Έτσι ήρθε η ισοπαλία. Και για τις δυο ομάδες ο δρόμος για τη Ρωσία είναι ανοιχτός. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε την Εσθονία στο επόμενο παιχνίδι».

-Ο συνάδελφος σας (σ.σ. προπονητής της Βοσνίας) σχολίασε πριν από λίγο ότι η Ελλάδα δεν έπαιξε καθόλου καλό ποδόσφαιρο, έπαιξε πολύ σκληρά με αποτέλεσμα ήδη ένας παίκτης να βρίσκεται στο νοσοκομείο και αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο;
«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να τονίσω ότι ο κ. Μπαζντάρεβιτς είναι πολύ καλός συνάδελφος μου. Και εγώ είμαι στεναχωρημένος με τον τραυματισμό του Λούλιτς, εύχομαι να είναι καλά, να επιστρέψει νωρίς και να μπορέσει να βοηθήσει τόσο την Λάτσιο όσο και την Βοσνία. Είμαι δυσαρεστημένος με αυτό το γεγονός και τη φάση που προκάλεσε τον τραυματισμό του με το φάουλ του Τοροσίδη. Αλλά πέρα απ’ αυτό εγώ είδα ότι “μαχόμασταν” στο γήπεδο και δεν κάναμε τόσα φάουλ. Είχαμε χτίσει μια πολύ δυνατή αμυντική γραμμή και έκανε πολύ καλή δουλειά. Από την άλλη η Βοσνία έπαιξε με πολλές μεγάλες μπαλιές και αν έχεις 50-60 μεγάλες μπαλιές προς τον Ιμπίσεβιτς και τον Τζέκο δεν είναι εύκολο να παίξεις καλά και ίσως αυτό να φάνηκε ότι παίξαμε αμυντικά. Στο δεύτερο μέρος τα πήγαμε καλά, κοντρολάραμε το παιχνίδι. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές να ανοίξουμε το σκορ και κατά την άποψη μου είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και το πως το πήγε η δική μου ομάδα».

-Και τα δυο παιχνίδια, εδώ αλλά και στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν σκληρά, υπάρχει λόγος που έγινε αυτό;

«Ήταν σκληρά και τα δυο ματς αλλά και οι δυο ομάδες ξέρουν ότι το Βέλγιο είναι μια εξαιρετική ομάδα και τόσο η Ελλάδα όσο και η Βοσνία δεν πήγαν στο προηγούμενο Μουντιάλ και θέλουμε να είμαστε στη Ρωσία. Όπως και η Βοσνία. Οπότε ξέρουν και οι δυο ομάδες μεταξύ ότι δεν πρέπει να χάσουν αυτά τα ματς. Μετά το παιχνίδι οι παίκτες μίλησαν ο ένας στον άλλο καθώς γνωρίζονται από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

-Τι έγινε στο τέλος του αγώνα;

«Ίσως έχετε περισσότερη ενημέρωση από μένα αλλά τώρα μπορώ να πω ότι άκουσα, δεν το είδα, ότι ένας από τους παίκτες μου του επιτέθηκε ένας βοηθός προπονητή από τη Βοσνία και έχασε ένα δόντι. Αυτό άκουσα και σε αυτές τις περιπτώσεις οι παίκτες θα σταθούν σίγουρα όλοι μαζί κόντρα στους αντιπάλους τους».

-Πρώτα χτύπησε ο δικός σας παίκτης τον άνθρωπο της Εθνικής Βοσνίας;

«Δεν το έχω δει, μόνο το άκουσα».

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΕΠΟ, Μιχάλης Τσαπίδης, παρενέβη και είπε: «Η UEFA θα αποφασίσει για αυτό όχι εμείς».

-Ισοπαλία εδώ, ισοπαλία στο Βέλγιο, μήπως παίξατε και στα δυο παιχνίδια για την ισοπαλία;

«Προσπαθήσαμε να παίξουμε λίγο πιο επιθετικά με τον Μπακασέτα αντί του Τζαβέλλα και τον Σταφυλίδη ως μπακ. Επίσης όταν τον βγάλαμε λόγω του τραυματισμού του μπήκε ο Δώνης που επίσης είναι επιθετικός παίκτης. Προσπαθήσαμε να είμαστε περισσότερο επιθετικοί απ’ ότι ήμασταν στο ματς με το Βέλγιο. Ήταν σημαντικό για εμάς να πάρουμε αυτούς τους δυο βαθμούς στο Βέλγιο και εδώ. Τώρα θα αντιμετωπίσουμε την Εσθονία και είναι σημαντική η νίκη, να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες και να πάρουμε το ματς. Φυσικά η Εσθονία δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το Βέλγιο και τη Βοσνία οπότε θέλουμε τη νίκη και μετά κόντρα στο Βέλγιο θα παίξουμε επίσης για τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης