Στον ρατσισμό και την αντιμετώπισή του, αλλά επίσης στο Μουντιάλ του Κατάρ και την αξία του αναφέρθηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων της AIPS (International Sport Press Association) στη Βουδαπέστη.

«Το πρώτο βήμα για την επίλυση του ρατσισμού είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και να το συζητήσουμε. Είναι φυσικό να ακούμε ότι η κοινωνία έχει διαφθορά και ρατσισμό, αλλά είναι δική μας ευθύνη να το αντιμετωπίσουμε, να εκπαιδευτούμε. Στο τέλος της ημέρας, εάν ο αθλητισμός μας γίνει πιο επιθετικός, πρέπει να δούμε πως τα παιδιά μας εκπαιδεύονται και πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση» είπε ο Ινφαντίνο αναφερόμενος στο πρόβλημα του ρατσισμού, ενώ αναφερόμενος στο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το 2022, δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Κατάρ θα είναι μια χώρα που θα είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από οποιαδήποτε άλλη. Θα είναι ένα φανταστικό γεγονός, μια αλλαγή του παιχνιδιού για τον κόσμο, επειδή οι φίλαθλοι θα πάνε στο Κατάρ και θα δουν ότι πολλές από τις προκαταλήψεις που έχουμε για τον αραβικό κόσμο δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

Ο πρόεδρος της FIFA, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion, υπεραμύνθηκε της επιλογής του Μαουρίτσιο Μάκρι ως επικεφαλής του Ιδρύματος της FIFA:

«Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να προκληθούν προβλήματα από αυτόν τον διορισμό. Το Ίδρυμα είναι κάτι πολύ θετικό και είναι επίσης πολύ θετικό ότι υπάρχει εκεί ο Μάκρι. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν προβλήματα. Για την Αργεντινή υπάρχουν πάντα προβλήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα η απόφαση της FIFA είχε προκαλέσει κύμα καταγγελιών και επικρίσεων στο περιβάλλον του ποδοσφαίρου της Αργεντινής.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ζήτησε από τη FIFA να ανακαλέσει τον διορισμό του πρώην προέδρου της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, ως επικεφαλής του Ιδρύματος της FIFA. «Πετάξτε έξω αυτόν τον απατεώνα» ανέφερε ο διάσημος Αργεντινός προπονητής της Χιμνάσια Λα Πλάτα, στα social media.

Για τον διορισμό του διαμαρτυρήθηκε και η ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA).

Ο 60χρονος Μάκρι, πρόεδρος της Αργεντινής από το 2015 έως το 2019 και την ήττα του από τον «Περονιστή», Αλβέρτο Φερνάντες, ήταν επίσης ο «ισχυρός άνδρας» της Μπόκα Τζούνιορς από το 1995 έως το 2007.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης