Υποψήφια για το Euro 2024 η Γερμανία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, 17:35
Υποψήφια για το Euro 2024 η Γερμανία
Η Γερμανία κατέθεσε υποψηφιότητα για να αναλάβει τη διοργάνωση του Euro 2024. Δώδεκα χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, οι Γερμανοί υποσχέθηκαν μία άριστη διοργάνωση, με τον φάκελο να κατατίθεται από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ.

Ο Γκρίντελ ανέφερε: «Υποβάλαμε τον φάκελό μας για ένα απόλυτα οργανωμένο τουρνουά, το οποίο θα προσφέρει στην UEFA ευκαιρίες να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Βρισκόμαστε, ως χώρα, στο κέντρο της Ευρώπης και η διεξαγωγή εδώ θα επιτρέψει σε όλους τους συμμετέχοντες να λάβουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη από τους οπαδούς τους. Χτίζουμε γέφυρες μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων και συμβάλλουμε σημαντικά στην αναζωογόνηση τόσο των αξιών του ποδοσφαίρου όσο και της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών. Διαθέτουμε πολύ καλές υποδομές, εγκαταστάσεις και γήπεδα».

Με την σειρά του ο Φίλιπ Λαμ, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, δήλωσε: «Ως ποδοσφαιριστής, έλαβα μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Είμαι βέβαιος πως θα νιώσουμε ξανά μεγάλο ενθουσιασμό και θα δημιουργήσουμε πάλι πνεύμα αλληλεγγύης στο Euro 2024. Είμαστε κοσμοπολίτες οικοδεσπότες. Έχουμε σύγχρονα γήπεδα και καλές υποδομές, το ποδόσφαιρο θα είναι στο σπίτι του αν γίνει εδώ. Γνωρίζω ότι το Euro 2024 θα είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ ποδοσφαίρου για όλους στην Ευρώπη».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, 17:36