Η έρευνα του Ελβετού γενικού εισαγγελέα Ρεμόν Κέντρικ δείχνει ότι στην υπόθεση Κελαϊφί – Βάλκε υπάρχει ελληνική εμπλοκή. 

Όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”, ο ιδιοκτήτης της φιναλίστ του Champions League Παρί Σεν Ζερμέν Νασέρ Αλ Κελαϊφί ερευνάται για χρηματικές καταβολές στον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA Ζερόμ Βάλκε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελβετικές αρχές σε συνεργασία με στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος εντόπισαν σχετικά στοιχεία και στη χώρα μας. Μάλιστα κατέσχεσαν το σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή ενός Ελληνα επιχειρηματία. 

Η έρευνα απέδειξε ότι ο επιχειρηματίας κατέβαλε 500.000 ευρώ στον Ζερόμ Βάλκε, ο οποίος διαπραγματευόταν τα τηλεοπτικά δικαιώματα διεθνών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων με το δίκτυο BelN, το οποίο ανήκει στον Αλ Κελαϊφί. 

Την αρχική έρευνα έκανε ο πρώην ανακριτής διεθνών δικαστικών συνδρομών Παναγιώτης Καρακωνσταντής και τα ευρήματα βρίσκονται στη διάθεση της ελβετικής δικαιοσύνης και στα χέρια της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ύποπτα εμβάσματα ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ και εμφανίζονται σε εταιρίες συμφερόντων δύο Ελλήνων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης