Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι επίσημα ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της Εθνικής. Ο «Κάρα» παρουσιάστηκε συγκινημένος για την επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και αφού ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας τόνισε ότι ήταν γραφτό να επιστρέψει στην Εθνική.

«Ευχαριστώ την Ομοσπονδία, τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου που όσα περάσαμε με έφεραν εδώ. Ανακοινώνω και επίσημα το τέλος της καριέρας μου και τώρα είμαστε εδώ και να δούμε που θα φτάσουμε», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ότι είμαι εδώ δεν είναι κάτι προσχεδιασμένο. Μου είχε γίνει η πρόταση από το καλοκαίρι αλλά δεν σκεφτόμουν ότι θα είμαι εδώ. Γιατί παίζει σημαντικό ρόλο ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές που θα συνεργάζομαι. Έγιναν από τότε πολλά, από την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ή στις ΗΠΑ, η ήττα από τη Ρουμανία. Το κομβικό σημείο ήταν οι συζητήσεις που είχαμε και πήρα τελικά την απόφαση. Με τον προπονητή αποφασίσαμε να είμαι στην Ανδρών ανάμεσα σε εκείνων και τους παίκτες. Ο κ. Ρανιέρι μου φάνηκε σοβαρός και συνεργάσιμος και μπορούμε να κάνουμε κάποια θετικά πράγματα. Αυτό έπαιξε ρόλο γιατί θα μπορούν κάποιες σκέψεις μου να περάσουν στην ομάδα».

Για την απόφασή του σχολίασε: «Ήταν γραφτό να συνεχίσω με την Εθνική. Έπαιξε μεγάλο ρόλο το ραντεβού με τον κ. Ρανιέρι. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό τα τηλεφωνήματα των συμπαικτών μου που έδειξαν ότι με ήθελαν. Υπήρχαν πολύ μεγάλες αλλαγές το καλοκαίρι και αυτή η μετάβαση δεν είναι εύκολη. Έφυγαν ποδοσφαιριστές, άλλαξαν προπονητές. Είμαι 23 χρόνια στην Εθνική ομάδα, οπότε ήταν πιο εύκολο μετά να πάρω αυτή την απόφαση, αν και το συναίσθημα του ποδοσφαιριστή δεν αλλάζει με τίποτα».

Ο Καραγκούνης ρωτήθηκε αν τον κέντρισε κάτι από τη συζήτηση με τους συμπαίκτες του: «Δε μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Έπαιξαν όλοι πολύ σημαντικό ρόλο. Ότι είμαι τόσα χρόνια στην Εθνική, ότι η ομάδα κάνει μια μετάβαση και μου ζητήθηκε να βοηθήσω, αποφάσισα να το κάνω. Δε θα είναι εύκολο, όπως εντός γηπέδου. Εκεί ήξερα νομίζω καλύτερα τα κατατόπια. Χρειάζεται πάντως προσπάθεια από όλους. Θα κάνω μια βουτιά στα βαθιά, αλλά ξέρω όπως λέτε και εσείς από βουτιές. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα, να έρχονται τα αποτελέσματα και να κρατάμε σε υψηλό επίπεδο την ομάδα. Η Εθνική συντηρεί το εθνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να προκρίνεσαι στο Euro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής ποτέ δεν σκεφτόμουν το μέλλον. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γίνει μετά από μια διετία. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και σε αυτό είμαι επικεντρωμένος. Έχω κάποιες σκέψεις και επιμόρφωσης με σεμινάρια, για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ένα γνώριμο περιβάλλον. Πριν δυο μήνες ήμασταν στη Βραζιλία όλοι μαζί, τώρα ξανά όλοι μαζί. Εντός γηπέδου μπορείς να βελτιώσεις άμεσα πράγματα. Εκτός γηπέδου δεν είναι το ίδιο.

Όταν δεν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα πάντα υπάρχει ανησυχία. Είναι μια αλλαγή. Μια νέα σελίδα, με νέους προπονητές. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Εγώ πρέπει να βοηθήσω και τον προπονητή και την ομάδα του, να καταλάβει ότι είναι διαφορετικά να είσαι προπονητής μιας εθνικής ομάδας. Είναι λεπτομέρειες και πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κατανοήσει ένας προπονητής που φεύγει από σύλλογο και πηγαίνει σε εθνική ομάδα. Κανείς δε θέλει να χάνει. Στα δύσκολα αυτή η ομάδα είναι πάντα εκεί. Κι επειδή έρχονται δυο δύσκολα παιχνίδια, εύχομαι η ομάδα να δείξει τον καλύτερο της εαυτό και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σαν Έλληνες στην εθνική στα δύσκολα είμαστε πιο δυνατοί. Έχουμε πολλά παραδείγματα γι αυτό».

Τέλος, είπε: «Δεν θυμάμαι πολλά από την ήττα μας με την Φινλανδία (ήττα 5-1 με δικό του γκολ). Ήταν και τότε μια νέα αρχή με τον κύριο Ρεχάγκελ. Δεν ήξερε και τότε πρόσωπα και καταστάσεις. Κάθε εμπόδιο για καλό. Κάπως έτσι ήταν και τώρα στο ματς με τη Ρουμανία. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Συγκαταλέγεται στις 12 πρώτες ομάδες του κόσμου, όπου κι αν πάει να παίξει έχει τον απόλυτο σεβασμό. Το τωρινό παιχνίδι με την Φινλανδία δεν έχει να κάνει με εκείνο το 5-1. Η ομάδα έχει προσωπικότητα, παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό. Και με τη βοήθεια ενός προπονητή που είναι έμπειρος και πλέον στο δεύτερο του παιχνίδι θα ξέρει περισσότερα πράγματα».

Ο Γιώργος Σαρρής προλόγισε την εκδήλωση και τόνισε: «Το σπίτι του Γιώργου από μικρό παιδί είναι οι Εθνικές ομάδες. Είναι μεγάλη τιμή για την ΕΠΟ μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Εθνική να αναλαμβάνει πόστο διευθυντή ποδοσφαίρου. Το να μιλήσει κανείς για τον Γιώργο θα πρέπει να ξεκινήσει σήμερα και να τελειώσει αύριο. Από την πρώτη στιγμή που μας είπε μετά το ματς με την Κόστα Ρίκα στη Βραζιλία ότι ήταν το τελευταίο του παιχνίδι του είπα ότι η πόρτα της ομοσπονδίας δεν θα κλείσει ποτέ για εκείνον. Ήδη έχει αρχίσει τη δουλειά του. Εμείς επενδύουμε στις γνώσεις, στην καρδιά του, στην αφοσίωσή του στο εθνόσημο. Είναι μια από τις πιο σωστές αποφάσεις της ΕΠΟ αυτού του ΔΣ και αυτό θα φανεί. Καλωσορίζω το Γιώργο και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, συμπλήρωσε: «Αυτό το διήμερο είχαμε συνάντηση προπονητών της ΟΥΕΦΑ. Συζητήθηκε το θέμα Καραγκούνη. Και είπαμε ότι ο Καραγκούνης θα μπει σε μια επιτροπή που την αποτελούν μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου και έχουν πάρει τίτλο και θα κάνουν φιλανθρωπικές ενέργειες».

Ο Γιώργος Καραγκούνης ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η Εθνική δεν έχει δικό της προπονητικό κέντρο, ενώ το λόγο πήρε αρχικά ο Γιώργος Σαρρής: «Είχαμε κάποιες επαφές για την Παιανία. Δεν τελεσφόρησαν. Έχουμε στα χέρια μας προτάσεις για εκτάσεις τις εξετάζουμε και πριν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το προπονητικό κέντρο θα είμαστε έτοιμοι».

Ο «Κάρα» σημείωσε: «Είναι ανεπίτρεπτο για τη 12η ομάδα στον κόσμο να μην έχει δικό της προπονητικό κέντρο. Δεν γίνεται όλες οι εθνικές να μην έχουν το δικό τους χώρο, να προπονούνται σε συνθήκες καλές. Εμείς από τη Βραζιλία είχαμε στείλει επιστολή και στον πρωθυπουργό κι είχαμε πει ότι δεν θέλουμε πριμ, αλλά να βρεθεί χώρος για να χτιστεί το σπίτι της εθνικής ομάδας. Κι η ΕΠΟ προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, αλλά οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεση. Κι η UEFA διαθέτει κονδύλια για να γίνει επιτέλους αυτό το έργο πράξη».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης