Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος μετά το EURO 2016, κατέκτησε και το πρώτο UEFA Nations League, επικρατώντας 1-0 της Ολλανδίας στο «Ντραγκάο». Οι Πορτογάλοι κέρδισαν με τον Γκονσάλο Γκέδες να σκοράρει με σουτ στο 60ο λεπτό.

Οι Ίβηρες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Σίλεσεν. Οι «οράνιε» προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να αντιδράσουν, αλλά φάνηκαν να μην έχουν πολλές δυνάμεις, καθώς είχαν παίξει ημιτελικό μία ημέρα αργότερα και 30 λεπτά περισσότερο από τους γηπεδούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πορτογαλία πήρε το πρώτο Nations League και μαζί τα 10,5 εκ ευρώ που είναι το έπαθλο της διοργάνωσης για τη νικήτρια ομάδα.

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία μετά το πρώτο μισό του πρώτου μέρους και στο 30’ ο Μπρούνο Φερνάντες ανάγκασε τον Σίλεσεν σε δύσκολη απόκρουση. Στο 41’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο υποχρέωσε σε νέα επέμβαση τον Ολλανδό τερματοφύλακα και τελικά το πρώτο μέρος έληξε χωρίς σκορ.

Η Ολλανδία απείλησε στο 57’ με τον Ντεπάι, όμως οι Πορτογάλοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 60’ Ο Γκέδες άφησε την μπάλα για τον Μπερνάρντο Σίλβα και πήγε προς τον άξονα με αποτέλεσμα να γίνει εκ νέου αποδέκτης και να σκοράρει το γκολ που χάρισε τον τίτλο στους Ίβηρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πορτογάλοι μετά οπισθοχώρησαν και κράτησαν μέχρι το τέλος το σκορ και τη νίκη.

 

 

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Γκερέιρο, Φόντε, Ρούμπεν Ντίας, Σεμέδο, Καρβάλιο (90+3 Ρούμπεν Νέβες), Μπρούνο Φερνάντες (81’ Ζοάο Μουτίνιο), Ντανίλο, Γκέδες (75’ Ράφα Σίλβα), Μπ. Σίλβα, Ρονάλντο

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Μπλιντ, Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ, Νταμφρίς, Ντε Γιονγκ, Βαινάλντουμ, Ντε Ρουν (81’ Λουκ Ντε Γιονγκ), Μπάμπελ (46’ Πρόμες), Μπεργβάιν (60’ Φαν Ντε Μπέεκ), Ντεπάι

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης