Ποινική δίωξη κατά του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, άσκησε η γενική εισαγγελία της Ελβετίας, για παράνομες δοσοληψίες που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε.

Συγκεκριμένα το αφεντικό της πρωταθλήτριας Γαλλίας κατηγορείται για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Μουντιάλ του 2026 και του 2030 σε ορισμένες χώρες η εταιρεία «BeInSports», της οποίας είναι ιδιοκτήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική έρευνα είχε αρχίσει για πιθανή εμπλοκή του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαΐφί, στην υπόθεση του Βάλκε, που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επόμενων παγκοσμίων κυπέλλων.

Να σημειωθεί πως τον Φεβρουάριο του 2016 είχε επιβληθεί στον Βάλκε, γενικό γραμματέα τότε της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ποινή αποκλεισμού 12 ετών και πρόστιμο 90 χιλιάδων ευρώ, καθώς αποδείχθηκε ότι είχε δωροδοκηθεί.

Σύμφωνα με τις ελβετικές δικαστικές αρχές, υπάρχουν στοιχεία πως ο Αλ Κελαϊφί έκανε δώρο στον Βάλκε μία βίλα στη Σαρδηνία, η αξία της οποίας φθάνει τα επτά εκατ. ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης