Κεκλεισμένων των θυρών θα παιχθεί το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα μεταξύ της Ράγιο Βαγεκάνο και της Αλμπαθέτε, για τη Β΄ κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ο οποίος διακόπηκε στις 15/12, επειδή οι φίλαθλοι των γηπεδούχων στα συνθήματά τους αποκαλούσαν ναζί τον Ουκρανό επιθετικό της φιλοξενούμενης ομάδας, Ρομάν Ζοζούλια.

Σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ισπανικής ομοσπονδίας, το παιχνίδι θα συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής (στην ανάπαυλα της αναμέτρησης), χωρίς όμως την παρουσία θεατών. Παράλληλα, η Ράγιο Βαγεκάνο τιμωρήθηκε με μερικό κλείσιμο του γηπέδου της για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 18.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζοζούλια είχε μεταγραφεί στη Ράγιο Βαγεκάνο τον Ιανουάριο του 2017, ως δανεικός από τη Μπέτις, αποχώρησε όμως μετά την πρώτη προπόνησή του με την ομάδα της Μαδρίτης, καθώς οι οπαδοί της (γνωστοί για την αριστερή πολιτική τοποθέτησή τους) κατέκριναν σφόδρα τη μεταγραφή του, κατηγορώντας τον ότι ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα της Ουκρανίας. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής αρνείται ότι έχει υπάρξει μέλος ακροδεξιών ομάδων, χωρίς όμως να κρύβει τη συμπάθειά του προς αυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης