Το πρωτάθλημα της Κίνας, της χώρας στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός, ξεκίνησε και πάλι το μεσημέρι του Σαββάτου (25/7), έπειτα από το πεντάμηνο lockdown λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19.

Το πρώτο χρονικά ματς του νέου πρωταθλήματος ήταν ανάμεσα στη Γκουάνγκζου και τη Σαγκάη Σενχούα, με νικητές τους γηπεδούχους με 2-0 και τις δύο ομάδες να αποτίουν φόρο τιμής πριν από τη σέντρα στα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ο διεθνής Βραζιλιάνος αρχηγός της Γκουάνγκζου, Παουλίνιο και οι συμπαίκτες του ξετύλιξαν ένα πανό το οποίο έγραφε «αφιερωμένο στο ιατρικό προσωπικό», προς τιμήν όλων των γιατρών και νοσηλευτών που έδωσαν τη μάχη εναντίον του Covid-19 όλους αυτούς τους μήνες, ενώ οι παίκτες της Σενχούα φορούσαν μπλουζάκια προς τιμήν των «ηρώων» του κορωνοϊού.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Νταλιάν (βορειανατολική Κίνα), μία απ’ τις δύο πόλεις μαζί με το Σουζού (ανατολική Κίνα), που θα φιλοξενήσουν όλους τους αγώνες της κινεζικής Super League (CSL), για τους επόμενους δύο μήνες.

Η κινεζική Λίγκα, που υπό κανονικές συνθήκες ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου, ήταν μία απ’ τις πρώτες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως, που αποφάσισε να σταματήσει κάθε δραστηριότητα, όταν η πανδημία έπληξε τη χώρα στα τέλη του 2019, πριν αρχίσει να εξαπλώνεται ανά την υφήλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 16 ομάδες της Super League έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ κι έχουν αποσυρθεί σε ξενοδοχεία των δύο πόλεων, όπου θα παραμείνουν απομονωμένοι (σε πρώτη φάση) για τις επόμενες 70 μέρες. Και με απόφαση της Λίγκας και των υγειονομικών αρχών της Κίνας, θα βγαίνουν από εκεί μόνο για τις προπονήσεις τους και τους δύο αγώνες την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης φάσης, που θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης