Κατηγορούμενος για εξύβριση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο Χακάν Σουκούρ, ο οποίος θα δικαστεί και όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα ο «Ταύρος του Βοσπόρου» κατηγορείται από την εισαγγελία του Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης ότι εξύβρισε στο Twitter τον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας, ωστόσο η υπόθεση έχει έντονο παρασκήνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σουκούρ που έλαμψε ως ποδοσφαιριστής και κατάφερε να φτάσει με την Εθνική ομάδα της Τουρκίας στην τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, μετά το τέλος της καριέρας του εισήλθε στην πολιτική και μάλιστα στο πλευρό του Ερντογάν! Εξελέγη βουλευτής το 2011 με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AKP), που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.

Η κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε όταν ο Σουκούρ αντιτάχθηκε στην απόφαση του Ερντογάν να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του πρώην συμμάχου του και τώρα υπ’ αριθμόν ένα εχθρού του, του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ, και το 2013 παραιτήθηκε από το AKP.

Πλέον, Σουκούρ και Ερντογάν βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη, την ώρα που ο πρώην επιθετικός ανακοίνωσε πως εγκαθίσταται με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης