Μία και μοναδική εκκρεμότητα, υπάρχει όσον αφορά στην συμπλήρωση της τελικής 24αδας, με τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα τελικά του κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Πρόκειται για την αναμέτρηση Μπενίν-Σιέρα Λεόνε, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, αλλά αναβλήθηκε.

Το «εισιτήριο» για τα τελικά, που θα φιλοξενηθούν το 2022 στο Καμερούν, έχουν πάρει όλες οι «μεγάλες» ομάδες της «μαύρης ηπείρου» και συγκεκριμένα οι διοργανωτές, η Αλγερία, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Αίγυπτος, η Σενεγάλη, η Γκάνα, η Νιγηρία, το Μαρόκο και η Τυνησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την (30/3), τελευταία ημέρα της προκριματικής φάσης, εξασφάλισαν την συμμετοχής τους, η Γουϊνέα-Μπισάου, η Αιθιοπία και η Μαυριτανία, ενώ αναλυτικά, οι 23 από τις 24 ομάδες, που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, είναι οι εξής: Αλγερία Μπενίν ή Σιέρα Λεόνε, Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Πράσινο Ακρωτήριο, Κομόρες, Ακτή Ελεφαντοστού, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γκαμπόν, Γκάμπια, Γκάνα, Ισημερινή Γουινέα, Γουινέα Μπισάου, Μαλάουι, Μάλι, Μαρόκο, Μαυριτανία, Νιγηρία, Σενεγάλη, Σουδάν, Τυνησία και Ζιμπάμπουε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης