Κλάτενμπεργκ: «Οι γυναίκες θέλουν να μένουν έγκυες ή να γίνονται διαιτητές;»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, 18:43
Κλάτενμπεργκ: «Οι γυναίκες θέλουν να μένουν έγκυες ή να γίνονται διαιτητές;»

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ προκάλεσε σάλο, καθώς ανέφερε ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να έχουν αξιόλογη πορεία στον χώρο της διαιτησίας. Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Breakfast show» του «talkSPORT», κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο μένει στάσιμο συγκριτικά με τον υπόλοιπο επαγγελματικό αθλητισμό, που αξιοποιεί όλο και περισσότερο τις γυναίκες σε καίρια πόστα.

Ο ίδιος είπε:

«Το πρόβλημα με τις γυναίκες διαιτητές στο ποδόσφαιρο είναι ότι έχουν ένα δύσκολο μονοπάτι. Αν μείνουν έγκυες, αυτό τους υποχρεώνει να μείνουν εκτός για πολύ καιρό. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να κάνουν μια επιλογή: Θέλουν να μείνουν έγκυες και να έχουν παιδιά ή θέλουν να γίνουν διαιτητές;

Πρέπει επίσης να περάσουν τα τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται με αυτό. Αν θες να είσαι στο παιχνίδι των ανδρών, πρέπει να πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις.

Αν περάσουν όλο αυτό και διαλέξουν τον σωστό δρόμο, πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ρόλο στο παιχνίδι των ανδρών», είπε αρχικά ο αρχιδιαιτητής της ελληνικής Super League και συνέχισε: «Πρέπει να κάνεις θυσίες, έκανα μερικές μεγάλες θυσίες. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν αυτή τη θυσία. Πείτε εάν φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο στη διαιτησία και θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επόμενο επίπεδο, εάν μείνoυν έγκυες, μπορεί να τους κοστίσει δύο ή τρία χρόνια της ζωής τους.

Μόλις χάσεις αυτά τα τρία χρόνια, κάποιος άλλος παίρνει τη θέση σου. Αν θέλεις να κάνεις μωρά, πρέπει να τα κάνεις νωρίς στην καριέρα σου.

Αν έχεις μωρό, είσαι εκτός για εννέα μήνες, τότε χρειάζονται έξι μήνες για να αναρρώσεις και να περάσεις το τεστ φυσικής κατάστασης των ανδρών, που είναι πολύ απαιτητικό».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι απόψεις του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ξεσήκωσαν αντιδράσεις, με τη δημοσιογράφο, Νάταλι Σόγερ, να απαντά: «Αναφέρθηκε σε αυτό σαν να είναι “πρόβλημα”. Δεν είναι πρόβλημα, είναι πρόκληση για τις γυναίκες. Φυσικά δεν είναι εύκολο, πρέπει να αφαιρέσεις χρόνο από τη δουλειά και να επιστρέψεις στο γυμναστήριο σε κάθε επιλογή της ζωής σου. Πολλές αθλήτριες επέστρεψαν μετά την εγκυμοσύνη. Η Σερένα Γουίλιαμς είναι μία από τις μεγαλύτερες τενίστριες όλων των εποχών. Η Άλεξ Μόργκαν έπαιξε στην Τότεναμ αφού απέκτησε παιδί. Τώρα επιστρέφει στην Αμερική. Υπάρχουν πολλοί που έχουν επιστρέψει σε αυτό το επίπεδο φυσικής κατάστασης για να γίνουν το αστέρι του αθλητισμού που θέλουν να είναι. Σίγουρα μπορείς να επιστρέψεις στα επίπεδα φυσικής κατάστασης».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021, 18:44