Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ!

Ο αρχιδιαιτητής της Super League εξακολουθεί να παραμένει μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στην Premier League, σε ό,τι αφορά τον κόσμο της διαιτησίας, και για ακόμα μία φρόντισε να μη… μασήσει τα λόγια ενόψει του ντέρμπι της Λίβερπουλ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με άρθρο του στην «Daily Mail» εξαπέλυσε επίθεση στον Γιούργκεν Κλοπ, τονίζοντας ότι ο Γερμανός τεχνικός θέλει να επηρεάσει τον διαιτητή, Πολ Τίρνεϊ, και λέγοντας ότι η Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει περισσότερα πέναλτι από τους «κόκκινους», καθώς οι παίκτες του στη Λίβερπουλ έχουν ακριβώς τις ίδιες τάσεις να βουτάνε στην περιοχή.

Παράλληλα τόνισε ότι όντως στην εποχή του Φέργκιουσον υπήρχε ένας φόβος προς τους «κόκκινους διαβόλους», κάτι όμως που πλέον δεν υφίσταται, ενθυμούμενος ένα ντέρμπι όπου είχε σφυρίξει ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην Daily Mail:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Γιούργκεν Κλοπ πρέπει να ανησυχεί, γιατί τα σχόλιά του την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα πέναλτι βγήκαν απευθείας από το μπλοκάκι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

»Ήταν στο πλαίσιο των “mind games” σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τον διαιτητή, Πολ Τίρνεϊ, και να μπει στο μυαλό του πριν από έναν σημαντικό αγώνα μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γιουνάιτεντ αυτή την Κυριακή.

»Ο Κλοπ είχε δίκιο όταν είπε ότι η Γιουνάιτεντ κέρδισε περισσότερα πέναλτι σε δύο χρόνια από ό,τι η Λίβερπουλ στα 5,5 που έχει στο “Άνφιλντ”. Ήταν έξυπνος, επειδή τα σχόλιά του δεν θα τον μπλέξουν με τις αρχές.

»Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: Δεν υπάρχει συνωμοσία εκ μέρους διαιτητών και αξιωματούχων. Μήπως ο Κλοπ υπονοούσε ότι υπάρχει ή εννοούσε ότι η Γιουνάιτεντ έχει παίκτες που ενθαρρύνονται να βουτάνε;

»Αν η πρόθεσή του ήταν η πρώτη, τότε δεν έχω χρόνο για αυτό. Απλώς δεν είναι αλήθεια.

»Αλλά, αν έδινε έμφαση στην ευκολία με την οποία μερικοί παίκτες της Γιουνάιτεντ πέφτουν στην περιοχή του πέναλτι, ναι, πιστεύω ότι έκανε μια έγκυρη σημείωση, ακόμα κι αν αγνοεί παρόμοιες υποψίες για μερικά από τα αστέρια του.

»Έχω παρακολουθήσει τη Γιουνάιτεντ προσεκτικά αυτή τη σεζόν και ανέλυσα καθένα από τα 11 πέναλτι. Υπάρχουν έως και πέντε στα οποία πιστεύω ότι η επαφή προκλήθηκε ή ξεκίνησε από τον παίκτη της Γιουνάιτεντ.

»Οι παίκτες που συμμετέχουν είναι οι Ράσφορντ, Μαρσιάλ, Πογκμπά και Γκρίνγουντ. Είναι, από πολλές απόψεις, έξυπνοι. Μόλις υπάρξει επαφή και επιβληθεί το πέναλτι, το VAR σπάνια θα ανατρέψει την απόφαση. Παρατηρείται επίσης ότι περισσότεροι παίκτες πέφτουν σε αυτό που οι διαιτητές αποκαλούν “νεκρή ζώνη” στην περιοχή του πέναλτι, δηλαδή μια θέση από την οποία έχουν ελάχιστες πιθανότητες να σκοράρουν. Ο Ράσφορντ το έκανε ενάντια στη Νιούκαστλ όταν πήγε έξω από την περιοχή και άρπαξε την ευκαιρία να πέσει στο έδαφος από το χαλαρό πόδι του Τζαμάλ Λιούις.

»Αλλά εκεί πρέπει να προσέξει ο Κλοπ, γιατί αυτό ακριβώς έκανε ο Σαντιό Μανέ όταν έπεσε πολύ εύκολα από την προσπάθεια του Κάιλ Γουόκερ-Πίτερς κατά την ήττα της περασμένης Δευτέρας στο Σαουθάμπτον.

»Η μπάλα έβγαινε εκτός παιχνιδιού, σε διαφορετική θέση με την ευκαιρία να σκοράρει, και πιστεύω ότι ο Μανέ θα είχε εκβιάσει την πρόκληση. Λοιπόν, υπήρχαν μερικά πράγματα από τα σχόλια του Κλοπ μετά από αυτό το παιχνίδι. Πρώτον, ακούγεται σαν υποκριτής αν θεωρεί ότι οι παίκτες της Γιουνάιτεντ θέλουν να κερδίσουν πέναλτι. Σαλάχ και Μανέ είναι εξίσου ικανοί να χρησιμοποιούν παρόμοιες τακτικές.

»Ωστόσο, γίνεται σαφώς νευρικός, γιατί από την εποχή του Φέργκι βλέπουμε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια να επηρεάσει έναν διαιτητή πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο Κλοπ δεν το έκανε αυτό την περασμένη σεζόν όταν η Λίβερπουλ κέρδιζε κάθε εβδομάδα.

»Δεν του αρέσει να χάνει, ποτέ δεν του άρεσε. Αλλά είναι λάθος να θεωρεί ότι υπάρχει μια αύρα γύρω από τη Γιουνάιτεντ που της δίνει ευνοϊκές αποφάσεις. Κάποτε συνηθιζόταν, όταν ο Φέργκι ήταν εκεί, αλλά αυτό έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που έφυγε.

»Είμαι ο μόνος διαιτητής που έδωσε τρία πέναλτι στον αντίπαλο στο “Ολντ Τράφορντ” και αυτό ήταν για τη Λίβερπουλ το 2014.

»Αλλά προπονητής ήταν ο Ντέιβιντ Μόγες. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα συνέβαινε αν ο Φέργκιουσον ήταν εκεί!».

Πηγή: sport-fm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης