Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη δημιουργία ενιαίας Super League 2. Αυτό προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη που είχαν την Πέμπτη (03/06) ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τους εκπροσώπους 31 ΠΑΕ (έλειπε η ΑΕΛ ,που δεν είναι ακόμη μέλος) της δεύτερης και τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας!

Η Super League 2 μπορεί να είχε ψηφίσει «όχι» στην αναδιάρθρωση, όμως παρουσία Αυγενάκη σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποί της τάχθηκαν υπέρ! Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του SDNA, ακόμα και όταν ο πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα, Ηλίας Αϊβάζογλου έδειξε να αντιδρά, άκουσε τον υφυπουργό να του λέει: «Αντιδράς κι εσύ; Γιατί καταγράφω τις απόψεις σας». Τότε ο παράγοντας της θεσσαλικής ομάδας… ανασκουμπώθηκε και αρκέστηκε να πει ότι έκανε μία απλή επισήμανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον λόγο πήραν όλες οι ομάδες, για τρία λεπτά η καθεμία, και ειδικά αυτές της Football League έλεγαν τα καλύτερα για το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή. Ο Αυγενάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της τρίτης τη τάξει κατηγορίας ότι θα μοιραστούν άμεσα 1,55 εκατ. ευρώ από το Στοίχημα, χρήματα που η SL2 έχει ήδη λάβει.

Από τους ελάχιστους που εξέφρασαν διαφορετική θέση ήταν ο Γιάννης Κομπότης του Λεβαδειακού. «Τα κριτήρια πρέπει πρώτα να είναι αγωνιστικά και μετά οικονομικά» είπε αναφερόμενος στο Μ.Κ. και υπογράμμισε: «Με τη λογική σας, η ΠΑΕ Λεβαδειακός έχει τη δυνατότητα μέσω του μετοχικού κεφαλαίου να παίξει στη Super League 1». Προηγουμένως ο υφυπουργός επιχείρησε να πείσει όσους εξέφραζαν επιφυλάξεις λέγοντας: «Πήρατε τα χρήματα από το Στοίχημα και τώρα θέλετε να αθετήσετε τη συμφωνία για αναδιάρθρωση…».

Υπέρμαχος των Β ομάδων ο Λεουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και ο πρόεδρος της Super League 1, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, καθώς το σχέδιο θέλει στην ενιαία Super League 2 να μετέχουν με τις Β ομάδες τους οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της λίγκας Λεωνίδας Λεουτσάκος τόνισε, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, ότι θα είναι τιμητική για το πρωτάθλημα η παρουσία τους. Φυσικά, υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν, όπως αν οι Β ομάδες θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα πλέι οφ. Όλα αυτά θα απαντηθούν σε συνάντηση που θα έχει επιτροπή με τον Μπουτσικάρη, ώστε να γίνει η σχετική ενημέρωση.

Έπειτα από τις εξελίξεις της Πέμπτης (03/06), οι 12 ομάδες της Super League 2, οι 16 που θα έρθουν από τη Football League, οι 4 που θα προβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική και οι 4 Β ομάδες των Big 4 θα συνθέσουν τις 36 της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Για να συμπληρωθεί ο αριθμός, βέβαια, θα πρέπει όλες να πληρούν τις οικονομικές προϋποθέσεις όπως το Μ.Κ. 250 χιλιάδων και την εγγυητική επιστολή 100 χιλιάδων ευρώ κατ’ ελάχιστο.

Όπως ήταν λογικό, το προγραμματισμένο για την Πέμπτη (03/06) ΔΣ της διοργανώτριας αρχής οδηγήθηκε σε αναβολή και μετατέθηκε για την προσεχή εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης