Ένας αριθμός κορυφαίων παικτών από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και δύο που αγωνίζονται σε ομάδες των «12» που θα συμμετέχουν στην European Super League, ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Ζοάο Κανσέλο, άσκησαν κριτική για τα νέα δεδομένα που διαγράφονται στον ευρωπαϊκό χάρτη του ποδοσφαίρου.

Οι δύο Πορτογάλοι, μαζί με τον μέσο της Παρί Σεν Ζερμέν, Άντερ Ερέρα και άλλους παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Μεσούτ Οζίλ, Ντέγιαν Λόβρεν και της Άντα Χέγκερμπεργκ επανέλαβαν την αντίθεσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά την Κυριακή δώδεκα ομάδες ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν και να στηρίξουν το δικό τους ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μπροστά στη δυσπιστία των φιλάθλων και των Λιγκών στην Γηραιά Ήπειρο.

Οι δύο παίκτες των δύο ομάδων του Μάντσεστερ, Μπρούνο Φερνάντες (Γιουνάιτεντ) και Ζοάο Κανσέλο (Σίτι) πρόσθεσαν ένα ποστάρισμα του συμπατριώτη τους επιθετικού της Γουλβς, Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος επέκρινε την ιδέα, στο λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Φερνάντες πρόσθεσε το σχόλιο «τα όνειρα δεν μπορούν να αγοραστούν» που συνοδευόταν με χειροκροτήματα και emoji καρδιάς, ενώ ο Κανσέλο «συνόδευσε» την ανάρτηση με ένα emoji χειροκροτήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία δε συμπεριλαμβάνεται στα 12 ιδρυτικά μέλη της ESL, τόνισε ότι αυτή η κίνηση «θα “σκοτώσει” τα όνειρα των οπαδών σε όλο τον κόσμο” και συνέχισε: «Εάν προχωρήσει η European Super League, αυτά τα όνειρα θα έχουν τελειώσει, θα εξαφανιστούν οι ελπίδες των οπαδών των ομάδων που δεν μέσα στις κορυφαίες για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές εντός του αγωνιστικού χώρου».

«Πιστεύω σε ένα βελτιωμένο Champions League, αλλά όχι στους πλούσιους που κλέβουν αυτό που δημιούργησαν οι άνθρωποι, κάτι που δεν είναι τίποτα άλλο από το πιο όμορφο άθλημα στον πλανήτη».

«Όχι» από Φίγκο

Ο πρώην μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ, Λουί Φίγκο (και οι τρεις σύλλογοι που αγωνίστηκε είναι μεταξύ των ιδρυτικών μελών της ESL) είναι εξίσου εξοργισμένος. «Αυτό η αποκαλούμενη “Superleague” μόνο Super δεν μπορεί να είναι», έγραψε στο Twitter ο Πορτογάλος και συνέχισε:

«Αυτή η άπληστη και άκαρπη κίνηση θα προκαλούσε καταστροφή για τους παίκτες, για το γυναικείο ποδόσφαιρο και την ευρύτερη κοινότητα ποδοσφαίρου μόνο για να εξυπηρετηθούν οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι σταμάτησαν να νοιάζονται για τους οπαδούς εδώ και πολύ καιρό, και αγνοούν πλήρως την αθλητική αξία. Τραγικό».

Ο πρώην αμυντικός της Λίβερπουλ και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ντέγιαν Λόβρεν, αλλά και άλλοτε μέσος της Άρσεναλ και της Εθνικής Γερμανίας, Μεσούτ Οζίλ, επέκριναν επίσης την ιδέα.

«Το ποδόσφαιρο θα βρεθεί στο εγγύς μέλλον στο χείλος του γκρεμού, μίας πλήρους κατάρρευσης. Κανείς δεν σκέφτεται τη μεγαλύτερη εικόνα, μόνο την οικονομική πλευρά» πόσταρε ο Κροάτης στο Twitter και συνέχισε: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να λύσουμε αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση».

Οι σύλλογοι της ESL ανακοίνωσαν επίσης την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν έναν παράλληλο πρωτάθλημα για γυναίκες, αλλά η κορυφαία παίκτρια της Λιόν, Άντα Χέγκερμπεργκ, έχει διαφορετική άποψη: «Μεγάλωσα αγαπώντας το Champions League και μετά έπαιξα στο Women’s Champions League», είπε και πρόσθεσε: «Έχω κερδίσει 5 τίτλους κι έγινα η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών. Είναι κληρονομιά. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως και η αξιοκρατία στον αθλητισμό. Η απληστία δεν είναι το μέλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης