Κούγιας: «Ζητάμε τον άμεσο προβιβασμό της Παναχαϊκής στη Super League»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014, 16:25
Κούγιας: «Ζητάμε τον άμεσο προβιβασμό της Παναχαϊκής στη Super League»
Αίτημα στην ΕΠΟ για άμεσο προβιβασμό της Παναχαϊκής στη Super League, θα υποβάλει η Παναχαϊκή, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, λίγα 24ωρα μετά τη γνωστοποίηση ότι ο αθλητικός Εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την εμπλοκή παραγόντων και διαιτητών σε αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου των μπαράζ της Β` Εθνικής κατηγορίας.

«Ζητάμε να συγκληθεί εκτάκτως γενική συνέλευση της ΕΠΟ και να αποφασιστεί η άμεση τοποθέτηση της Παναχαϊκής στη Super League. Όπως έκανε τότε ο (σ.σ. πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής) Πιλάβιος με Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, να γίνει και τώρα. Και να μπει η Παναχαϊκή άμεσα στη Σούπερ Λίγκα, είτε ως υπεράριθμη, είτε στη θέση του Πλατανιά. Από την στιγμή που προκύπτει από το βούλευμα και τις τηλεφωνικές συνομιλίες ότι ο Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σαρρής, μέσω διαιτητών, "έστησαν" τα παιχνίδια της Παναχαϊκής, πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση της Παναχαϊκής», είπε αρχικά ο Κούγιας.

Eν συνεχεία ο ισχυρός άνδρας των Αχαιών επισήμανε: «Ζητάμε να κηρυχθεί έκπτωτο το Δ.Σ. της ΕΠΟ και να στείλουμε επιστολή επ' αυτού στον κ. Τασούλα, τον κ. Ανδριανό, ακόμα και στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ζητάμε να πάρει θέση το Δ.Σ. της Ενωσης Β' Εθνικής και επίσης να αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ να μας επιστρέψει όλα τα πρόστιμα που έχουμε πληρώσει για ανακοινώσεις από το 2009 έως σήμερα.

Θα διεκδικήσουμε δικαστικά τα 7 εκατομμύρια ευρώ που έχει πάρει ο Πλατανιάς αντί για την Παναχαϊκή στη Σούπερ Λίγκα. Θα υποβάλουμε μηνύσεις και αγωγές κατά του Μαρινάκη, του Καραπαππά, του Σαρρή, του Αμπάρκιολη, του Κουρίδη, του Μάνταλου, του Ιωαννίδη, του Θανασακούδη για τη ζημιά που μας έκαναν. Θα στείλουμε επιστολή στους φορείς της Αχαΐας και στους βουλευτές και θα ζητάμε συγκέντρωση όλης της Πάτρας την επόμενη εβδομάδα για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την άνοδο άμεσα της Παναχαϊκής στη Σούπερ Λίγκα. Πρέπει να ενωθούμε όλοι για να βρει η Παναχαϊκή το δίκιο της.

Πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Αντώνης Σαμαράς. Γιατί αν δεν παρέμβει, θα το πληρώσει ακριβά η ελληνική κοινωνία. Μέχρι τώρα το πληρώνω εγώ ακριβά. Είναι δυνατόν να με καλεί η κρατική ασφάλεια και να μου λέει ότι πρέπει να με προστατεύουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί για όλα; Θα αποκαλύψω σύντομα τους συνεργούς της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου στην Πάτρα, οι οποίοι είχαν σκοπό να με εξοντώσουν και να με διώξουν. Είναι από την ΕΠΣ Αχαΐας, από τους παλαίμαχους, από την ΠΓΕ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014, 16:30