Η αύξηση του ενδιαφέροντος για τους αγώνες της Super League και η προσέλκυση των θεατών στα γήπεδα είναι ο στόχος των αλλαγών που έγιναν στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Μηνάς Λυσάνδρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters. Υπενθυμίζεται ότι η σεζόν 2019-20 θα διεξαχθεί με 14 συλλόγους, έναντι των 16 που μετείχαν την παρελθούσα περίοδο, ενώ ο πρωταθλητής θα κριθεί μέσω των πλέι οφ με τη συμμετοχή των πρώτων έξι ομάδων της κανονικής περιόδου.

«Θέλουμε ένα πρωτάθλημα που διατηρεί το ενδιαφέρον έως την τελευταία αγωνιστική, μια διοργάνωση που είναι ελκυστική τόσο για τους φιλάθλους όσο και για δυνητικούς χορηγούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λυσάνδρου και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο στόχος είναι να αυξήσουμε το ενδιαφέρον και το σασπένς της κούρσας για τον τίτλο. Περιμένουμε μια αύξηση στον ανταγωνισμό και τα πρόσθετα οφέλη που έρχονται μαζί του. Οι αριθμοί των θεατών αναμένεται να αυξηθούν τόσο ως προς το μέσο όρο όσο και σε απόλυτους αριθμούς (παρά τις 14 ομάδες). Η μείωση των ομάδων σε 14 δεν θα μπορούσε από μόνη της να δώσει ώθηση στο ενδιαφέρον και να αναβαθμίσει το εμπορικό σήμα. Η έρευνά μας έδειξε ότι έπρεπε να συνδυαστεί με τη διεξαγωγή πλέι οφ για να δώσει το μάξιμουμ αποτέλεσμα».

Όσον αφορά την εξεύρεση νέων χορηγών, ο επικεφαλής της Super League επισήμανε: «Το παρελθόν είναι χρήσιμο ως οδηγός για να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Δεν είναι μια άγκυρα που θα μας κρατήσει πίσω. Θέλουμε μια επανεκκίνηση. Έχουμε εντοπίσει τα πράγματα που έχουν τελειώσει ή πρέπει να τελειώσουν και έχουμε σηματοδοτήσει αυτή την επανεκκίνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης