Mε το… ένα πόδι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Μπάρτσελόνα.

Οι μπλαουγκράνα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες πέρασαν την Τετάρτη με το επιβλητικό 3-1 από το «Παρκ Ντε Πρενς» στον πρώτο τους αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τα προημιτελικά, κι έτσι απέκτησαν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους «4».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με τον Νεϊμάρ στο 19′, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη… σκυτάλη του σκοραρίσματος ο Ουρουγουανός φορ, ο οποίος «δάγκωσε» δύο φορές τους Παριζιάνους (67′, 79′), με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν απλά το γκολ της τιμής με το αυτογκόλ του Ματιέ στο 82′.

Εν αντιθέσει με την Μπαρτσελόνα αρκετά δύσκολο έργο θα έχει στον επαναληπτικό με την Πόρτο η Μπάγερν.

Οι Βαυαροί, αγωνιζόμενοι με αρκετές απουσίες, ηττήθηκαν με 3-1 από τους «δράκους» στο «Ντραγκάο» και αν δεν θέλουν να τεθούν εκτός των ημιτελικών θα πρέπει να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ στη ρεβάνς του Μονάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ματς, καθώς στα πρώτα 10 λεπτά είχαν αποκτήσει αέρα δύο τερμάτων. Σκόρερ και των δύο γκολ τους ήταν ο Κουαρέσμα, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 4′ με πέναλτι και έξι λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντάντε και με σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η Μπάγερν μείωσε στο 28′ με το πλασέ του Τιάγκο, ωστόσο οι «δρακοι»  ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με τον Τζάκσον Μαρτίνες, ο οποίος απέφυγε και το γκολκίπερ της Μπάγερν και έγραψε το τελικό σκορ.

ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΓΩΝΩΝ:

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 1-3

Γκολ: 82′ αυτ. Ματιέ – 19′ Νεϊμάρ, 67′, 79′ Σουάρες

Κίτρινες:
Καμπάιγ – Πικέ, Μέσι

Δοκάρια: 14′ Mέσι (Μπαρτσελόνα)


Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν):
Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα (21΄λ.τρ. Νταβίντ Λουϊς), Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν ντερ Βιλ, Καμπάιγ, Ματουϊντί, Ραμπιό (62΄ Λούκας Μόουρα), Παστόρε, Καβάνι, Λαβέτσι

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε):
Τερ Στέγκεν, Μοντόγια (80΄ Αντριάνο), Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς (74΄ Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (53΄ Τσάβι), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ

Πόρτο-Μπάγερν Μονάχου 3-1

Γκολ: 3′ πεν., 10′ Koυαρέσμα, 65′ Τζάκσον Μαρτίνες – 28′ Αλκαντάρα

Κίτρινες: Μπερνάτ (Μπάγερν), Νόιερ (Μπάγερν), Λαμ (Μπάγερν), Αλέξ Σάντρο (Πόρτο), Καζεμίρο (Πόρτο), Ρόντε (Μπάγερν)

Πόρτο (Τζούλεν Λοπετέγκι): Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ιντι, Μαϊκόν, Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραχίμι (80΄ Ερνάνι), Ερέρα, Τόρες (75΄ Ρούμπεν Νέβες), Κουαρέσμα (84΄ Εβάντρο), Τζάκσον Μαρτίνες

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα):
Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Αλόνσο (74΄ Μπαντστούμπερ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκέτσε (57΄ Ρόντε), Λεβαντόφσκι, Μίλερ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης