Το ευρωπαϊκό Super Cup μεταξύ Σεβίλλης και Μπάγερν, που είναι προγραμματισμένο για τις 24 Σεπτεμβρίου στη «Puskas Arena» της Βουδαπέστης, θα διεξαχθεί κανονικά με θεατές, ενώ οι φίλαθλοι που θα «προσγειωθούν» στην Ουγγαρία από άλλη χώρα θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν αρνητικό τεστ COVID-19, όπως ανακοίνωσε η UEFA.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι η έναρξη πώλησης των εισιτηρίων έχει αρχίσει και η αναμέτρηση… «θα χρησιμεύσει ως πιλότος για να φέρει τους φιλάθλους πίσω στα γήπεδα με την τρέχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τώρα, όλοι οι αγώνες της UEFA έχουν διεξαχθεί χωρίς θεατές, λόγω του COVID-19. Ωστόσο, ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ελβετία, η Πολωνία και η ίδια η Ουγγαρία έχουν επιτρέψει την είσοδο φιλάθλων σε εγχώριους αγώνες.

Η UEFA είπε ότι η «Puskas Arena» θα μπορούσε να καλύψει το 30% της χωρητικότητας της (σ.σ. 67.215) με 3.000 εισιτήρια διαθέσιμα για υποστηρικτές καθεμιάς από τις δύο φιναλίστ. Τα εισιτήρια θα πωλούνται μέχρι την Τετάρτη.

Για να εισέλθουν, πάντως, στην Ουγγαρία, οι φίλαθλοι θα πρέπει να προσκομίσουν εκτός από το εισιτήριο και μια απόδειξη αρνητικής διάγνωσης COVID-19, τεστ το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει τις προηγούμενες τρεις ημέρες, όπως υπογράμμισε η UEFA, ενώ οι ξένοι φίλαθλοι θα μπορούν να μείνουν στη χώρα μόνο για 72 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η UEFA ξεκαθάρισε ότι «θα εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και θα ζητηθεί από τους οπαδούς να ενεργούν υπεύθυνα» στο ίδιο το στάδιο.

Τα καθίσματα θα κατανέμονταν έτσι ώστε να υπάρχει απόσταση 1,5μ. μεταξύ των θεατών, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν μάσκες και να θερμομετρούνται κατά την είσοδο τους στο γήπεδο.

Τέλος, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα επιστρέψει τα εισιτήρια όσων διαγνώστηκαν θετικοί 14 ημέρες πριν από τον αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης