Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Βίκτορ Πιτσούρκα, μετά την νίκη της Ρουμανία με 1-0 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρουμανία, είπε:

«Είναι μια μεγάλη νίκη κόντρα στη πιο καλή ομάδα του ομίλου. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο αλλά είχαμε μικρή υπεροχή. Η αποβολή του Μαρικά μας επηρέασε όμως καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέραμε ότι η Ελλάδα θα ήταν κουρασμένη μετά από ένα επίπονο Μουντιάλ αλλά και ότι έλειπαν 4-5 παίκτες κάτι που θα ήταν πλεονέκτημα για εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε για το τι είπε στους παίκτες, απάντησε: «Οι παίκτες μου απλά συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να κάνουν μια μεγάλη εμφάνιση για να πάρουν τη νίκη στην Αθήνα, όπως κι έγινε. Αυτό που κάναμε ήταν να μείνουμε πολύ συγκεντρωμένοι. Δεν χάσαμε. Αυτή ήταν η μεγάλη μας επιτυχία. Έχουμε έμπειρους παίκτες και καταφέραμε να παίξουμε καλά μέχρι το τέλος και αυτό ήταν το κλειδί. Η Ελλάδα έπαιξε λιγότερο καλά και γι’ αυτό καταφέραμε να νικήσουμε».

Αναφορικά με την Ελλάδα, είπε: «Το τελικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με την ομαδική προσπάθεια. Δεν υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας στην Ελλάδα. Πολλά εξαρτώνται και από το μομέντουμ που γίνεται ο αγώνας. Ελπίζαμε ότι θα εμφανίσει η Ελλάδα αυτή την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε πλέον εμπειρία και οι ήττες, όπως αυτή από τη Λιθουανία μας έκανε πιο δυνατούς. Η κακή εικόνα της Ελλάδας οφείλεται και στο γεγονός ότι οι παίκτες της δεν έχουν ακόμα πολλά ματς στα πόδια τους».

Για την αποβολή του Μάρικά, τόνισε: «Στην πρώτη κίτρινη ο Μάρικα απλά έκανε ντρίμπλα στον αντίπαλό του. Δεν θέλω να πω κάτι για τον διαιτητή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πιτσούρκα ρωτήθηκε και για τη νίκη της Β. Ιρλανδίας επί της Ουγγαρίας: «Περιμέναμε ισοπαλία αλλά η Β. Ιρλανδία έχει καλούς παίκτες που αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα και νομίζω ότι με το πρόγραμμα που έχει μπορεί να φτάσει ψηλά».

Ρωτήθηκε επίσης αν η Ρουμανία είναι το φαβορί για την πρωτιά του ομίλου: «Δεν ήταν εύκολη νίκη. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι κι έτσι κερδίσαμε. Μία νίκη δεν μας καθιστά φαβορί. Θα δούμε τι θα γίνει».

Τέλος του έγινε ερώτηση για αν θα συνεχίσετε στην Εθνική, καθώς έχει στα χέρια του δελεαστική πρόταση από τα Εμιράτα και απάντησε: «Θα δούμε…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης