Ακόμα και ένας θρύλος του ιταλικού -και όχι μόνο- μπάσκετ, όπως ο Ντίνο Μενεγκίν, απέρριψε την ιδέα της ευρωπαϊκής Super League, ενός σχεδίου που πάντως έτσι κι αλλιώς κατέρρευσε μέσα σε 60 ώρες.

«Ήμουν έκπληκτος από το γεγονός ότι όλα βγήκαν ξαφνικά και σε δύο ημέρες ανατινάχτηκαν. Προφανώς δεν αξιολόγησαν όλες τις λεπτομέρειες και η ιδέα της άμεσης αποχώρησης ήταν λάθος. Νομίζω ότι υπήρχε λάθος στο σχεδιασμό, ήταν παράλογα δομημένη, πηγαίνοντας επίσης πολύ σκληρά εναντίον της UEFA και της FIFA» δήλωσε, σε συνέντευξή του στην ιταλική ιστοσελίδα «Tuttomercatoweb», ο 71χρονος Ιταλός παλαίμαχος μπασκετμπολίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρώτα έπρεπε να κάνουν ένα είδος έρευνας και να εξηγήσουν το έργο τους και τις προθέσεις τους στους φιλάθλους. Από τις αντιδράσεις που θα προέκυπταν, θα μπορούσαν τότε να κάνουν κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση η ιδέα αποχώρησης από το ιταλικό πρωτάθλημα είναι τρελή, καταλαβαίνω τις οικονομικές ανάγκες των συλλόγων, αλλά έπρεπε να κάνουν κάτι παρόμοιο με την Euroleague. H απόσταση όπως στο ΝΒΑ, δεν μου αρέσει. Η δημιουργία ενός δικού τους πρωταθλήματος ήταν παράλογη, γιατί μιλάμε για συλλόγους που έχουν ιστορία με όλη την Ιταλία. Ο Αρμάνι στο μπάσκετ, για παράδειγμα, συμμετέχει με την ομάδα του στην Euroleague, αλλά δεν επιτρέπει στον εαυτό του να μην παίξει το πρωτάθλημα στην Ιταλία» πρόσθεσε.

«Το ΝΒΑ στις ΗΠΑ είναι ένας άλλος κόσμος, συνεχίζεται εδώ και χρόνια, είναι οργανωμένοι με εξαιρετικό τρόπο και έχουν μια ιστορία. Εμείς έχουμε τη δική μας. Είναι αλήθεια, ωστόσο, ότι οι οικονομικές εκταμιεύσεις για τους συλλόγους είναι πάντα υψηλότερες και πρέπει να είναι προσεκτικοί για το πώς να ξοδεύουν. Το πιστεύω ότι όλα ξεκινούν από αυτό που θέλουν οι φίλαθλοι: είναι ικανοποιημένοι όταν η ομάδα κερδίζει, αλλά και όταν δεν κερδίζει; Δεν είναι εύκολο να δουλέψεις έτσι και οι εταιρείες ψάχνουν για άλλα έσοδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης