Το τριπλό «χτύπημα» της Έβερτον, «έκλεψε» τα βλέμματα κατά την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου για τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Ο σύλλογος του Λίβερπουλ εκμεταλλεύθηκε την επιθυμία της Μπαρτσελόνα να «ελαφρύνει» το ρόστερ της και εξασφάλισε δύο πολύ σημαντικές προσθήκες, στο πρόσωπο του Γέρι Μίνα και του Αντρέ Γκόμες. Ο Κολομβιανός κεντρικός αμυντικός, που έμεινε μόλις ένα εξάμηνο στους πρωταθλητές Ισπανίας, μεταγράφηκε στα «ζαχαρωτά» αντί 30,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο Πορτογάλος μέσος θα μετακινηθεί στο «Γκούντισον Παρκ» υπό μορφή δανεισμού. Παράλληλα, η Εβερτον εξασφάλισε την υπογραφή του Βραζιλιάνου Μπέρναρντ, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου θέλουν την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να έχει καταθέσει πρόταση στην Τσέλσι για τον δανεισκό του Κερτ Ζούμα.

Ο κεντρικός αμυντικός που ζητούσε επίμονα το τελευταίο διάστημα ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν βρέθηκε, καθώς οι κινήσεις της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ για τον Χάρι Μαγκουάιρ της Λέστερ, τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ της Τότεναμ, ή ακόμη και τον Τζερόμ Μπόατενγκ της Μπάγερν, δεν ευοδώθηκαν. Η Τότεναμ ολοκλήρωσε τη μεταγραφική περίοδο χωρίς καμία προσθήκη, αφού η Άστον Βίλα απέρριψε την πρόταση της τελευταίας στιγμής για τον 22χρονο μέσο Τζακ Γκρίλις, αντί 25 εκατ. λιρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γουέστ Χαμ εξασφάλισε νωρίτερα το «ΟΚ» της Άρσεναλ για την μεταγραφή του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωσε και την απόκτηση του διεθνούς Κολομβιανού μέσου Κάρλος Σάντσες από τη Φιορεντίνα. Η Φούλαμ έκανε… δουλειές με την Ισπανία, καταφέρνοντας να πάρει ως δανεικούς δύο πολύ αξιόλογους ποδοσφαιριστές, τον τερματοφύλακα Σέρχιο Ρίκο από τη Σεβίλη και τον Αργεντινό επιθετικό Λουτσιάνο Βιέτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Λέστερ απέκτησε από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον Κροάτη αμυντικό Φίλιπ Μπένκοβιτς και από τη Φράιμπουργκ τον Τούρκο αμυντικό Τσαγκλάρ Σογιουντσού, όμως η σημαντικότερη κίνηση των «αλεπούδων» ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του Τζέιμι Βάρντι, που υπέγραψε ως το 2022. Η Νιούκαστλ, τέλος, απέκτησε απο τη Σουόνσι τον Αργεντινό αμυντικό Φεντερίκο Φερνάντες, τον οποίο ο Ράφα Μπενίτεθ είχε ως παίκτη παλιότερα και στη Νάπολι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης