Σε clasico από την Αργεντινή μετατράπηκε ο ημιτελικός του Κόπα Σουνταμερικάνα, καθώς η Μπόκα Τζούνιορς και η Ρίβερ Πλέιτ, που πήραν την πρόκριση απέναντι σε Σέρο Πορτένιο και Εστουδιάντες αντίστοιχα, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε δύο ματς-φωτιά!

Η Μπόκα, επικράτησε 1-0 στην Αργεντινή, ενώ τα ξημερώματα στην Παραγουάη συνέτριψε την Σέρο Πορτένιο με 4-1. Τα γκολ πέτυχαν οι Καλέρι (10’), Τσάβεζ (67’, 86’) και Ζιγκλιότι (74’), ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Γκουίζα (28’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρίβερ στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε εκτός έδρας με 2-1, ενώ στο «Μονουμεντάλ» πήρε δεύτερη νίκη με 3-2. Ο Τεό Γκουτιέρες άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό, όμως η Εστουντιάντες με τον Ντιέγκο Βέρα στο 42’ και πέναλτι του Καρίγιο στο 52’ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Τελικά στο 61’ ο Μόρα και δύο λεπτά μετά ο Φούνες Μόρι έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους με το τελικό 3-2.

Το πρώτο Superclasico θα γίνει στον «Μπομπονέρα» και ο επαναληπτικός στο «Μονουμεντάλ», με τον νικητή να αντιμετωπίζει στους τελικούς τον νικητή από το ζευγάρι Ατλέτικο Νασιονάλ-Σάο Πάουλο. Το Κόπα Σουνταμερικάνα είναι η δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση στη Λατινική Αμερική και αντιστοιχεί στο ευρωπαϊκό Europa League.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης