Την αντίθεσή του σε κάθε σκέψη διακοπής της Super League, λόγω των επεισοδίων που έγιναν την Κυριακή στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, εξέφρασε ο Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport24 Radio».

Αναφερόμενος στη σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς που συγκάλεσε για αύριο το μεσημέρι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας τόνισε: «Το θέμα δεν είναι να αρχίζει μία αντιπαράθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν εξετάζουμε ποιος ενδιαφέρεται περισσότερο ή λιγότερο. Δεν είναι λύση (σ.σ. η διακοπή) και δεν είναι και εύκολο να γίνει, καθώς… τρέχουν οι ημερομηνίες. Άλλωστε το “πονάει το δόντι, να κόψουμε το κεφάλι”, δεν είναι λύση. Το θέμα είναι να φτιάξουμε το δόντι.

Σε αυτή τη φάση, μία ακραία απόφαση δεν θα έδινε λύση. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ισχυροποιηθεί το νομικό πλαίσιο και να ληφθούν τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν ασφαλέστερη παρουσία στους εμπλεκομένους. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.

Οι ομάδες που είναι επιχειρήσεις θέλουν να πηγαίνουν όλα καλά στην καλά στη Σούπερ Λίγκα. Κάποια επιμέρους συμφέροντα δηλητηριάζουν το όλο θέμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την προοπτική για αυστηροποίηση των ποινών, ο Μποροβήλος είπε: «Πρέπει να κάνουμε πράξεις και όχι λόγια, διότι από λόγια έχουν… χορτάσει όλοι. Πρέπει να ληφθούν μέτρα και να γίνει πιο αυστηρό το νομοθετικό πλαίσιο για τη νέα χρονιά, με ποινές που θα “αγγίζουν” τις ομάδες.

Επίσης, έχω εισηγηθεί και στον υφυπουργό, εκτός από τις ομάδες για τα επεισόδια να διώκονται και τα φυσικά πρόσωπα. Για να υπάρχουν αποτελέσματα πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε τη βία που είναι ένας καρκίνος, μία γάγγραινα για το ποδόσφαιρο.

Εγώ θα καταθέσω τις προτάσεις μου, έχω στείλει και στις ομάδες επιστολή και τους ζητάω να καταθέσουν τις δικές τους, ώστε η επόμενη σεζόν να μας βρει θωρακισμένους.

Πρέπει να κάνουμε πράξεις για να καταλάβει η φίλαθλη γνώμη ότι κάτι γίνεται και να λύσουμε τα προβλήματα. Πρέπει να κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση να δούμε το πρόβλημα στα μάτια, διότι αλλιώς θα μας κατασπαράξει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης