Ο Ορέστης Καρνέζης έδωσε το σύνθημα της νίκης για το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ρουμανία, στο πλαίσιο της 1η αγωνιστικής για τα προκριματικά του Euro 2016. Ο διεθνής τερματοφύλακας της Γρανάδα τόνισε ότι στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι να ξεκινήσει νικηφόρα στη διοργάνωση.

«Είναι μία νέα αρχή για όλους μας. Με έναν νέο προπονητή και είχαμε λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα. Θεωρώ ότι έχουμε καλή και έμπειρη ομάδα, που απαρτίζεται από πολύ καλούς παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Αν ξεκινήσουμε με νίκη, θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια», είπε αρχικά και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μία νέα διοργάνωση. Είναι το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών. Παίζουμε σε ένα άδειο γήπεδο, κάτι που δεν μας κάνει χαρούμενους. Μπορεί να είναι αρχή και για τις δύο ομάδες και εκείνο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η δική μας ομάδα. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη για να βλέπουμε καλύτερα τη συνέχεια».

Για τη Ρουμανία ανέφερε: «Είναι μία ομάδα που αξίζει σεβασμό, έχει πολύ καλή ομάδα και θα παλέψει και εκείνη για την πρόκριση. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα, αλλά εμείς θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο»

Για την ετοιμότητα των δύο ομάδων, σχολίασε: «Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Από εκεί φαίνονται οι μεγάλες ομάδες, αφού πρέπει να δείξουν την απαραίτητη συγκέντρωση και να έχουν καθαρό μυαλό. Για αυτό θα χρειαστεί να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε αν ξεκινούσε αρνητικά η πορεία στα προκριματικά, απάντησε: «Εκείνο που θα σας απαντούσα εγώ είναι ότι θα πρέπει να έχουμε ανάλογη πορεία με το παρελθόν. Όταν έχεις επιτυχίες, νικηφόρα αποτελέσματα σου δίνουν ψυχολογία για τη συνέχεια. Περάσαμε στην ιστορία για αυτό που κάναμε, δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ό,τι έγινε, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε τι έγινε στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρέπει να είναι οδηγός μας αυτά τα δύο παιχνίδια».

Ο Καρνέζης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του προπονητή της Ρουμανίας, Πιτσούρκα: «Δεν μπορώ να σχολιάσω τις δηλώσεις του προπονητή της Ρουμανίας. Είναι πολύ μικρό το διάστημα για να πούμε ότι έχουν υπάρξει σημαντικές αλλαγές. Η αρχή είναι πολύ σημαντική, πόσω μάλλον όταν έχεις έναν νέο προπονητή. Είναι άσχημο να ξεκινάς με αρνητικό αποτέλεσμα»

Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παίζουν την ίδια μέρα η Εθνική μπάσκετ και ποδοσφαίρου: «Έχουν κάνει ήδη κάτι πολύ σπουδαίο στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μακάρι να συνεχίσουν να δίνουν χαρά στον κόσμο. Θα είναι ιδανικό να κερδίσουμε και οι δύο την ίδια ημέρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης