Νέα δίωξη κατά του Βελλή- Σε κίνδυνο και ο Απόλλωνας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 16:44
Νέα δίωξη κατά του Βελλή- Σε κίνδυνο και ο Απόλλωνας
Νέα δίωξη σε βάρος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Σταμάτη Βελλή άσκησε την Παρασκευή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, λόγω των δηλώσεων του ισχυρού άνδρα της «ελαφράς ταξιαρχίας» σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αυτή είναι η τέταρτη δίωξη που ασκείται στον ιδιοκτήτη της αθηναϊκής ομάδας, ο οποίος  βάσει του πειθαρχικού κώδικα, κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο μέχρι και 150.000 ευρώ.

Μάλιστα τα λεγόμενά του πιθανώς να πλήξουν και την «ελαφρά ταξιαρχία», αν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχει σχετική παράγραφος που κάνει λόγο για αφαίρεση μέχρι και τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε διώξεις εις βάρος:

1.Του ιδιοκτήτη και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Σταμάτη Βελλή και της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης,νομίμως εκπροσωπουμένης, διότι ο πρώτος τούτων Σταμάτης Βελλής, ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος της διωκομένης ΠΑΕ, δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου, προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Προέδρου της ΕΠΟ, Διαιτησίας, κλπ) και άλλων ΠΑΕ, προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων του ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3, 4 και 5 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013.

2.Της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, νομίμως εκπροσωπουμένης, διότι δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτητών, Διαιτησίας), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 17:54