Η ετυμηγορία της επιστημονικής επιτροπής για το ιατρικό πρωτόκολλο της Serie A, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αναβλήθηκε και πάλι, για αύριο. Το κυβερνητικό συμβούλιο επιστημόνων κι εμπειρογνωμόνων είχε απορρίψει την πρώτη έκδοση του πρωτοκόλλου που παρουσίασε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC), θεωρώντας ότι «δεν ήταν επαρκές».

Έγιναν αλλαγές και παρουσιάστηκε μια νέα έκδοση αυτή την εβδομάδα, αλλά η ετυμηγορία αναμενόταν χθες ή σήμερα. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, όμως, δεν θα ξέρουμε μέχρι αύριο εάν οι ομάδες της Serie A λάβουν το «πράσινο φως» για την έναρξη προπόνησης κατά γκρουπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο θα ήταν να ξαναρχίσει η προπόνηση με επαφές στις 18 Μαΐου, που θα επέτρεπε στους συλλόγους να προετοιμαστούν κατάλληλα για να αρχίσουν ξανά να παίζουν αγώνες στις αρχές Ιουνίου. Λεπτό και ταυτόχρονα κομβικό σημείο, όμως, παραμένει τι θα πρέπει να γίνει εάν ένας παίκτης ή μέλος του προσωπικού αποδειχθεί θετικός στον COVID-19 μετά την έναρξη της προπόνησης επαφής.

Εάν επρόκειτο να ακολουθήσουν το κυβερνητικό πρωτόκολλο, αυτό θα σήμαινε την απομόνωση ολόκληρης της ομάδας για 14 ημέρες και όχι απλώς του παίκτη ή του ατόμου που ήταν θετικός. Προς το παρόν, οι παίκτες της Serie A επιτρέπεται να προπονούνται στα κέντρα των συλλόγων τους, αλλά με τις ισχύουσες οδηγίες κοινωνικής απόστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης