Ρουμανία και Βόρειος Ιρλανδία εκμεταλλεύτηκαν τις έδρες τους και πήραν νίκες απέναντι σε Νησιά Φερόε και Φινλανδία, στα παιχνίδια για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016.

Η Ρουμανία, που είναι στην κορυφή του ομίλου της Εθνικής, χρειάστηκε ένα γκολ από τον Κεσέρου στο 21’ για να κάμψει την αντίσταση των Νησιών Φερόε. Από την άλλη, οι Βρετανοί επικράτησαν 2-1 της Φινλανδίας. Ο Λάφερτι σκόραρε στο 33’ και το 38’, ενώ για τους Φινλανδούς μείωσε στο 90’ ο Σάντικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, οι Ρουμάνοι οδηγούν την κούρσα του έκτου ομίλου με 13 βαθμούς και ακολουθούν οι Βορειοϊρλανδοί με 12. Η Ουγγαρία έχει 7, η Φινλανδία 4, τα Νησιά Φερόε 3 και η Ελλάδα 1 βαθμό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Γερμανία νίκησε εκτός έδρας με 2-0 τη Γεωργία για τον τέταρτο όμιλο. Στο 39’ ο Ρόις και στο 44’ ο Μίλερ πέτυχαν τα γκολ των «πάντσερ». Η Σκωτία συνέτριψε με 6-1 το Γιβραλτάρ και έφτασε τους 10 βαθμούς, όσους η Πολωνία και η Γερμανία. Παρά την ήττα το Γιβραλτάρ έγραψε ιστορία, αφού σκόραρε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι με τον Κασκιάρο στο 20’. Τα γκολ της Σκωτίας σημείωσαν οι Μαλούνι (18’ πεν., 34’ πεν.), Φλέτσερ (29’, 77’, 90’), Νέισμιθ (39’).

Για τον ένατο όμιλο η Αλβανία επικράτησε 2-1 της Αρμενίας με ανατροπή. Στο 4’ ο Μοβσισιάν άνοιξε το σκορ, ενώ για τους Αλβανούς σκόραραν οι Μαβράι (77’) και Γκάσι (82’). Για την Αρμενία αποβλήθηκε στο 70’ ο Χαμπαρτζουμιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης