Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χρήστου Τζόλη στο 25΄ της αναμέτρησης, η Εθνική Παίδων νίκησε 1-0 τη γηπεδούχο Μολδαβία στο Vadul Lui Voda και έφτασε τους 4 βαθμούς στον 12ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 2018-19.

Στο πέναλτι υπέπεσε ο Τσιομπάνου. Επόμενος αγώνας της Εθνικής, την Τετάρτη στο Orhei με το Βέλγιο, που νίκησε τη Λετονία με το επιβλητικό 5-0 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του ομίλου με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική προκρίνεται σε περίπτωση νίκης επί των Βέλγων ή ισοπαλίας. Ελπίδες πρόκρισης έχει και σε περίπτωση ήττας, αναλόγως του σκορ αλλά και του αποτελέσματος του άλλου αγώνα ανάμεσα στη Λετονία και τη Μολδαβία (σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Λετονούς, η δεύτερη θέση που οδηγεί στην πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων).

Ελλάδα:
Καραργύρης, Παναγιώτου, Σιατούνης, Τζόλης (89΄ Ασλανίδης), Σουρλής, Ντότης (65΄ Μιχόπουλος), Αβεντισιάν, Παυλίδης, Γρόσδης (78΄ Καραμπέρης), Γεωργακόπουλος (89΄ Ανθουλάκης), Μανίσογλου.

Μολδαβία:
Σμαλένεα, Μπορς, Ζαπορογιάν, Ντόλγκι, Πίκους (84΄ Ιστράτε), Τσιομπάνου, Ντάνου (84΄ Ναμολόβαν), Καλέστρου (84΄ Μπουλμάγκα), Κόβαλι (74΄ Γκίντερμαν), Ποπέσκου (60΄ Γκόντιου), Λόβου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Κεχαγιάς, δήλωσε μετά τον αγώνα: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια και τη νίκη. Ωστόσο το 1-0 δεν αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα, αφού χάσαμε αρκετές ευκαιρίες και μπορούσαμε να φτάσουμε σε ευρύτερο σκορ. Μπορώ να πω ότι έγινε κάτι ανάλογο με το πρώτο ματς, αυτό με τη Λετονία, που επίσης είχαμε χάσει πολλές ευκαιρίες και μπορούσαμε να έχουμε νικήσει. Τώρα έχουμε μπροστά μας το Βέλγιο, μια ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα αγωνιστούμε για τη νίκη που είναι ο στόχος μας σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα με το γεγονός ότι και η ισοπαλία μας δίνει την πρόκριση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης