Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε την Τρίτη (20/04) ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει το ενδεχόμενο να θεσπίσει νόμο με σκοπό να σταματήσει τον προγραμματισμένο διαχωρισμό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τους 12 συλλόγους, παρομοιάζοντας αυτό τον σχεδιασμό με καρτέλ!

Ο Τζόνσον πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, της Premier League και εκπροσώπων των συνδέσμων φιλάθλων, στους οποίους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παραμείνει απαθής, ούτε θα επιτρέψει τη δημιουργία κλειστού ενός «κλειστού κυκλώματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι προς το συμφέρον των οπαδών, ούτε του ποδοσφαίρου, πώς μπορεί να είναι σωστό να έχουμε μια κατάσταση στην οποία δημιουργείται ένα είδος καρτέλ που σταματά τους συλλόγους να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, να παίζουν μεταξύ τους;», αναρωτήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας και πρόσθεσε: «Εάν κριθεί απαραίτητο, για να προστατέψουμε την αρχή της διοργάνωσης θα επιδιώξουμε, όπως είπα, στα όργανα νωρίτερα, να βρούμε την κατάλληλη νομοθετική λύση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης