O Νούνο Εσπίριτο Σάντο, Πορτογάλος προπονητής της Γουλβς, αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League, δήλωσε ότι η παγκόσμια υποστήριξη για την εκστρατεία «Black Lives Matter» αποτελεί ένδειξη προόδου στην καταπολέμηση των διακρίσεων, αν και θα χρειαστεί χρόνος για να επιφέρει αλλαγή στον πολιτισμό.

Η Premier League έχει δηλώσει την υποστήριξή της στο διεθνές κίνημα διαμαρτυρίας για τις φυλετικές διακρίσεις, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ένα αεροπλάνο που έφερε ένα πανό με τη φράση «White Lives Matter Burnley» πέταξε πάνω από το Etihad Stadium του Μάντσεστερ στην αρχή του αγώνα εναντίον της Μπέρνλι τη Δευτέρα.

«Είμαστε στην αρχή κάποιας νέας κατάστασης. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε την κουλτούρα και πολύ δύσκολο να αλλάξουμε συναισθήματα» δήλωσε ο Σάντο σε δημοσιογράφους, με αφορμή τον αποψινό αγώνα της Γουλβς εναντίον της Μπόρνμουθ.

«Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν, κάτι που είναι καλό σημάδι. Όλες οι γενιές αναρωτιούνται τώρα τι έγινε στο παρελθόν και τι ίσως θα μπορούσαν να κάνουν με διαφορετικό τρόπο. Αυτό είναι ένα σημάδι της διαφοράς. Δεν είναι η στιγμή να σταματήσουμε. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά η ανθρωπότητα θα φτάσει τελικά σε αυτό που χρειάζεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάντο, γεννημένος στο Σάο Τομέ και Πρενσίπε, στην Κεντρική Αφρική, διευκρίνισε επίσης: «Είναι πολύ δύσκολο για εμένα γιατί δεν το νιώθω. Προέρχομαι από μια μεικτή οικογένεια φυλών. Το μήνυμα είναι σαφές. Δεν πρόκειται για αγώνα. Πρόκειται για ίσα δικαιώματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης