Οι ηγέτες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να αφουγκραστούν τους νέους αν θέλουν να σταματήσουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους για ένα άθλημα που θεωρούν προϊστορικό, δήλωσε ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Ο χαρισματικός παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών ανέφερε ότι οι επιτροπές λήψης αποφάσεων των διεθνών ομοσπονδιών του ποδοσφαίρου, όπως η FIFA και η UEFA, πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον έναν έφηβο για να τους προσδίδει την προοπτική κάτι νέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το ποδόσφαιρο είναι νέοι από άποψη ηλικίας, αλλά σωματικά και πολιτισμικά είναι πολύ γέροι», δήλωσε ο Ντε Λαουρέντις, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA).

Ο 70χρονος Ιταλός ψηφίστηκε την Τρίτη στην κύρια Επιτροπή Διοργανώσεων της UEFA, η οποία εξετάζει τρόπους για τη μεταρρύθμιση του Champions League και του Europa League από το 2024 και μετά.

Οι συζητήσεις έχουν βαλτώσει μετά από μια αρχική πρόταση, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία ενός σχεδόν κλειστού Champions League, η οποία απορρίφθηκε από τις μεσαίες και μικρότερες ομάδες της Ευρώπης και τα εγχώρια πρωταθλήματα της ηπείρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να επιλέξουμε έναν διαφορετικό κόσμο στο ποδόσφαιρο για το μέλλον, επειδή η νέα γενιά απομακρύνεται από το ποδόσφαιρο και ασχολείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά παιχνίδια. Για τα νέα παιδιά, το ποδόσφαιρο μοιάζει με ένα προϊστορικό άθλημα, έτσι νομίζω ότι πρέπει να καθίσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο πώς θα διεξάγονται οι ευρωπαϊκοί αγώνες, αλλά και πώς να τροποποιήσουμε αυτό το παλιό και φανταστικό παιχνίδι», δήλωσε ο Ντε Λαουρέντις.

«Η νέα γενιά πρέπει να θεωρηθεί μέρος της UEFA, της FIFA και της ECA… Νομίζω ότι στα διοικητικά συμβούλια αυτών των τριών ομοσπονδιών θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ένα άτομο ηλικίας 18 ετών, μόνο και μόνο για να φέρει μια νέα προοπτική», είπε ο πρόεδρος της Νάπολι, την οποία αγόρασε το 2004, αφού προηγουμένως είχε κηρυχθεί σε πτώχευση και υποβιβάστηκε στη Serie C.

Υποστήριξε επίσης ότι πάρα πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έχουν ρίζες από το παρελθόν. «Αν διαβάσετε και ακούσετε προσεκτικά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η προσέγγισή τους στο ποδόσφαιρο είναι η ίδια όπως ήταν πριν από 20 χρόνια», ανέφερε. «Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς, αύριο είναι μια άλλη μέρα. Το “Yesterday” ήταν ένα όμορφο τραγούδι από τους Μπιτλς, αλλά δεν λειτουργεί για το χώρο του ποδοσφαίρου».

Η Γιουβέντους έχει κερδίσει τον τίτλο στη Serie A τις τελευταίες οκτώ σεζόν, αλλά ο Ντε Λαουρέντις δήλωσε ότι αυτό που απειλεί το Καμπιονάτο είναι οι πολλές ομάδες και όχι η κυριαρχία της μίας και επανέλαβε την πρότασή του ότι θα πρέπει να μειωθεί η διοργάνωση από 20 σε 16 ομάδες. «Έχουμε το ίδιο πρόβλημα με την Premier League, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία -είμαστε πάρα πολλοί», είπε. «Είναι αδύνατο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε όλους αυτούς τους αγώνες κατά τη διάρκεια ενός έτους, σε διαφορετική περίπτωση θα γίνουμε τσίρκο».

Ερωτηθείς εάν η Νάπολι θα μπορούσε τελικά να σταματήσει αυτή τη σεζόν την κυριαρχία της Γιουβέντους, είπε: «Η Νάπολι προσπαθεί πάντα για το καλύτερο, αλλά η μπάλα είναι στρογγυλή, έτσι μπορούμε να πάμε στην αριστερή πλευρά ή στη δεξιά πλευρά, ποτέ δεν ξέρεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης