Όσοι περίμεναν αγωνιστική δράση, συγκινήσεις, θέαμα και γκολ στο ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έμειναν τελικά με την… όρεξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλητεία, βλέπετε, κατάφερε να νικήσει για ακόμη μία φορά και να αμαυρώσει ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να ήταν γιορτή. Η εν Ελλάδι μητέρα των μαχών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό επρόκειτο να αρχίσει στις 19.30 στη Λεωφόρο. Εις μάτην… Αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Κι αυτό γιατί η φωτοβολίδα που πετάχτηκε με ευθεία βολή από οπαδούς του «τριφυλλιού» στον Φινμπόγκανσον, κατά τον καθιερωμένο περίπατο των Πειραιωτών στον αγωνιστικό χώρο, οδήγησε τον διαιτητή Ανδρέα Παππά στην αναβολή του αγώνα δεδομένου ότι όπως ανέφερε στο φύλλο αγώνα η αστυνομία δεν μπορούσε να του εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του ματς.

(Η φωτοβολιδα που δέχτηκε ο Φινμπόγκασον)

«Γης μαδιάμ» η Λεωφόρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν νέα, ακόμα πιο βίαια επεισόδια εντός και εκτός του χώρου του «Απόστολος Νικολαΐδης» από τους εξοργισμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Πιο συγκεκριμένα ο αγωνιστικός χώρος της Λεωφόρου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς όπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν μέσα στο τερέν του γηπέδου και κινήθηκαν απειλητικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα για αρκετή ώρα ανάμεσα στους οπαδούς των πράσινων με τις αστυνομικές δυναμεις πριν ηρεμήσουν επιτέλους τα πνεύματα.

Τραυματίστηκε αστυνομικός από κάθισμα το οποίο εκτόξευσαν οπαδοί του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ακόμη δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 16 συλλήψεις και 50 προσαγωγές.

(Δείτε στο βίντεο-ντοκουμέντο τα εκτεταμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου, όπου εισέβαλαν οπαδοί του «τριφυλλιού»)




(Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποχωρούν από το γήπεδο, ενώ μέσα σε αυτό φαίνονται οι καπνοί από τα επεισόδια)

(Συλλήψεις οπαδών έξω από το γήπεδο)

Ακολούθησαν συμπλοκές και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των οπαδών του «τριφυλλιού» και των αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από τον αγωνιστικό χώρο:


Επεισόδια έλαβαν χώρα και εκτός του γηπέδου στη λεωφόρο Αλεξάνδρος, από το ύψος του «Απόστολος Νικολαϊδης» μέχρι τα γραφεία της ΓΑΔΑ.


(Η πυροσβεστική σβήνει τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας)

Tι μέλλει γενέσθαι με το ντέρμπι

Το τι θα γραφεί στο Φύλλο Αγώνα από τον Παππά και η έκθεση του παρατηρητή και της αστυνομίας θα καθορίσουν επακριβώς τις συνέπειες για τον Παναθηναϊκό μετά τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο.

Πάντως, εφόσον αποδειχθεί πως η ματαίωση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έγινε με υπαιτιότητα του «τριφυλλιού», τότε αναμένονται βαριές «καμπάνες» στην «πράσινη» ΠΑΕ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ΚΑΠ, το… λιγότερο θα είναι για τον Παναθηναϊκό να χάσει στα… χαρτιά το ντέρμπι με σκορ 3-0, καθώς οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από αυτό της επόμενης σεζόν.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με πρόστιμο-μαμούθ αρκετών χιλιάδων ευρώ και αποκλεισμό της έδρας του.


Επεισόδια και πριν από το ντέρμπι

Πάντως, η… κακή ημέρα στη Λεωφόρο φάνηκε από αρκετά νωρίς, καθώς σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν περίπου δύο ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι.

Ειδικότερα, έξω από τη θύρα 13 οπαδοί των «πρασίνων» συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν αντέδρασαν στις εντολές της αστυνομίας να μπουν ανά τμήματα στη συγκεκριμένη θύρα του γηπέδου.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με τους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να απαντούν πετώντας τους πέτρες, σίδερα και γενικά ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν, αφού βέβαια η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε νέος κύκλος επεισοδίων μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα.

Ένας αστυνομικός που βρισκόταν έξω από τη θύρα 12 τραυματίστηκε στο κεφάλι από καρέκλα που έριξε οπαδός, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίστηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.





Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Βίντεο: Παναγιώτης Σαγκούρης
Φωτογραφίες: Eurokinissi
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης