Ντόμινο αποκαλύψεων και νέες «έφοδοι» σε συλλόγους για το μεγάλο σκάνδαλο στο Βέλγιο

Ντόμινο αποκαλύψεων και νέες «έφοδοι» σε συλλόγους για το μεγάλο σκάνδαλο στο Βέλγιο
O «σεισμός» που προκλήθηκε την Τετάρτη (10/10) στο Βέλγιο, εξακολουθεί να ταρακουνά το ποδόσφαιρο με ένα ντόμινο αποκαλύψεων. Η μαζική επιχείρηση των διωκτικών αρχών, για τη σύλληψη ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί, όταν οι αρχές εισέβαλαν στα γραφεία της Bάασλάντ-Μπέβερεν, ομάδας που δεν είχε δεχθεί την χθεσινή επιδρομή.

Σύμφωνα με την Het Nieuwsblad, αρκετοί παίκτες συνελήφθησαν για να ανακριθούν.

Οι δύο κορυφαίοι Βέλγοι διαιτητές Σεμπάστιαν Ντελφεριέ κα Μπαρτ Βερτέντεν, εμφανίζονται σύμφωνα με την Grenzeecho, ότι διατηρούσαν στενές επαφές με τον Σέρβο μάνατζερ, Ντέγιαν Βελίκοβιτς, που φέρεται ότι τους χρησιμοποίησε, μεταξύ άλλων, για να κρατήσει την Μαλίν στην πρώτη κατηγορία.

Αυτός, μαζί με τον ιρανικής καταγωγής Μογκί Μπαγιάτ, πρώην διευθυντή της Σαρλερουά, φαίνεται πως είναι κυρίαρχα πρόσωπα στην υπόθεση.

Την Τετάρτη έγιναν 44 σχετικές έρευνες σχετικά με φερόμενα γεγονότα εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλες 13 αναζητήσεις στο εξωτερικό.

Η δικαστική έρευνα που άρχισε στα τέλη του 2017, οδήγησε στην συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις του Βελγίου, αλλά και σε έξι ακόμη χώρες (Γαλλία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Σερβία, ΠΓΔΜ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις ομάδες που διερευνήθηκαν ήταν οι Άντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης, Μπριζ, Γάνδη, Γκενκ, Κορτράικ, Λόκερεν, Οστάνδη και Μαλίν.

Περισσότεροι από 25 άνθρωποι συνελήφθησαν, ανάμεσά τους, ο Κροάτης προπονητής της πρωταθλήτριας Μπριζ, Ιβάν Λέκο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, 17:36