Τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα στα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και κάθε προσπάθεια να διεξάγονται διεθνή παιχνίδια το συγκεκριμένο διήμερο θα μπορούσε να επιφέρει νομική αντίδραση, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesliga, Κρίστιαν Ζάιφερτ.

Οι μεγάλες διεθνείς ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων οι FIFA και UEFA έχουν εισάγει στο διεθνές καλαντάρι νέες διοργανώσεις, όπως το Nations League, ενώ σχεδιάζουν να δημιουργήσουν και άλλες. Στην Ευρώπη, η UEFA έχει ήδη αποφασίσει τον επανασχεδιασμό των διοργανώσεών της για την τετραετία 2021-2024, διάστημα στο οποίο θα δούμε την προσθήκη και μιας τρίτης διασυλλογικής διοργάνωσης, γνωστή προσωρινά ως UEL2, δηλαδή ως δεύτερη κατηγορία του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξαν επίσης κάποιες συνομιλίες για πιθανή μετατόπιση του Champions League -της κορυφαίας τη στιγμή αυτή διοργάνωσης συλλόγων στην Ευρώπη- τα Σαββατοκύριακα για να αυξηθεί η προβολή της.

Ο Ζάιφερτ, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις δύο μεγάλες κατηγορίες, δήλωσε σε ομιλία του: «Θεωρούμε πολύ σοβαρή την πιθανή επέκταση των αγώνων και των ημερών διεξαγωγής των διοργανώσεων, κυρίως των διεθνών ομοσπονδιών, το Σαββατοκύριακο. Δεν θα πρέπει να ξεπεράσουμε την κόκκινη γραμμή, θα έπρεπε να εξετάσουμε τη νομική μας αντίδραση… δεν θα ήταν αποδεκτό να υποσκάψουμε ολόκληρη τη δομή του ποδοσφαίρου με τέτοιες ενέργειες».

Ο Ζάιφερτ είναι επίσης ο νέος πρόεδρος του World Leagues Forum, το οποίο εκπροσωπεί τις επαγγελματικές διοργανώτριες ενώσεις των πρωταθλημάτων. «Το Σαββατοκύριακο πρέπει να ανήκει στα εθνικά πρωταθλήματα», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης