Ο Μαραντόνα για μία ακόμα φορά πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 12:45
Ο Μαραντόνα για μία ακόμα φορά πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο

«Ο θάνατος ενός θεού»... Αυτές είναι οι λέξεις που επέλεξε ιστορική γαλλική αθλητική εφημερίδα, L' Equipe, για την πρώτη της σελίδα την Πέμπτη 26/11. Η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα αποτέλεσε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο σε λίγα λεπτά. Και σήμερα η εικόνα του με τη φανέλα της Αργεντινής βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη που έκανε γνωστή την τραγική είδηση, η εφημερίδα της Αργεντινής El Clarin έγραψε «παγκόσμια θλίψη» με μία φωτογραφία στην οποία ο Μαραντόνα χαμογελάει καθώς σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Είδα τον Μαραντόνα. Το ποδόσφαιρο κλαίει για τον κορυφαίο όλων» επέλεξε η ιταλική Gazzetta dello Sport στο πρωτοσέλιδό της, ενώ η γαλλική Le Monde -μετά την Equipe- αναφέρθηκε στον θάνατο του «θεού του ποδοσφαίρου».

Η βρετανική Sun έγραψε απλώς: «Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή», η ισπανική εφημερίδα As: «D1OS muerte (πέθανε)», ενώ για τίτλο η ισπανική Marca επέλεξε τις δηλώσεις του: «Αν πεθάνω και ξαναγεννηθώ θα ήθελα πάλι να ήμουν ποδοσφαιριστής».

Πρώτο θέμα και στον βρετανικό Independent: «Μαραντόνα, μία προβληματική ιδιοφυία». «Στα χέρια του θεού» έγραψε η Daily Mirror, οι Times έγραψαν στην πρώτη τους σελίδα «Εκατομμύρια θρηνούν για τον θάνατο του Μαραντόνα», η ισπανική El Pais «Πέθανε ο Μαραντόνα, ένας θεός του ποδοσφαίρου», ενώ η επίσης ισπανική ABC, έγραψε απλώς «Ντιέγκο», με μία ολοσέλιδη φωτογραφία του που τον δείχνει με το παγκόσμιο κύπελλο του 1986.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 13:11